Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, ironizează tensiunile apărute în PSD în urma disputelor dintre Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu, spunând că intenţia liderului social-democrat de a-şi demite propriul Guvern este una ridicolă şi fără precedent pe scena politică românească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Refuzul premierului Grindeanu de a demisiona la ordinul lui Dragnea, deocamdată neoficial, nu face decât să pună în evidenţă ridicolul în care a ajuns PSD. După o jumătate de an în care reprezentanţii PSD au intoxicat opinia publică cu ideea că actuala guvernare ar fi fost una de un succes nemaiîntâlnit, astăzi, PSD nu reuşeşte să producă un argument raţional şi coerent pentru care doreşte demisia Guvernului. Practic, Grindeanu reuşeşte să aducă PSD într-un moment istoric, unic pentru ridicol în întreaga perioadă post-decembristă, adică acela de a iniţia o moţiune de cenzură pentru demiterea propriului guvern”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Ea spune că Guvernul Grindeanu trebuia să-şi depună mandatul încă de la momentul OUG 13, în luna februarie, iar conflictul curent este rezultatul ambiţiilor lui Liviu Dragnea.

”În prezent, însă, nu este vorba despre altceva decât de iresponsabilitatea unui război fratricid în interiorul PSD alimentat de ambiţiile lui Dragnea, care arată de fapt dezinteresul pentru actul de guvernare şi preocuparea obsesivă de a folosi puterea în interes personal şi de grup. Dar, presupunând că premierul Grindeanu ar fi schimbat de PSD, şi va reuşi să propună pe altcineva în loc: care e garanţia că nu vor ajunge în acelaşi punct, după încă 6 luni de zile, şi că oamenii aceştia se vor preocupa de ceea ce trebuie în virtutea votului primit?”, a conchis Turcan.

Liderii PSD se reunesc miercuri, la Palatul Parlamentului, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional pentru a stabili ce decizie iau cu privire la retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu, în condiţiile în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut prim-ministrului să demisioneze, acesta refuzând în două rânduri să facă un asemenea gest, după cum au precizat surse politice, pentru News.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.