Deputatul PSD Victor Ponta a declarat marţi, la Parlament, că nu se impune o schimbare a Guvernului Grindeanu după şase luni de la instalare, în condiţiile în care Sorin Grindeanu nu a făcut ceva „aşa de rău”, încât să necesite retragerea sprijinului politic. Fostul prim-ministru a mai spus că demisiile în alb depuse de membrii Exectivului reprezintă o ilegalitate, deoarece ar însemna că miniştrii sunt şantajaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu se impune o schimbare a Guvernului. Cum să schimbi după şase luni un Guvern? Ce a făcut domnul Grindeanu aşa rău de trebuie să-l schimbăm, să-l schimbăm noi? Văd că nu-l mai schimbă strada, nu-l mai schimbă Iohannis, îl schimbăm noi. Haideţi să fim serioşi. Eu cred că Guvernul trebuie să-şi continue activitatea. Dacă sunt miniştri care nu şi-au făcut treaba, să-i schimbe pe aceia”, a afirmat Victor Ponta.

Referitor la demisiile în alb, social-democratul a susţinut că acestea reprezintă o ilegalitate, în condiţiile în care înseamnă că şantajezi miniştrii.

„Demisii în alb – e ilegal, eu nu am cerut în viaţa mea niciunui ministru nicio demisie în alb, mi-am respectat colegii, e ilegal, înseamnă că-i şantajezi”, a subliniat fostul premier.

Victor Ponta a mai spus că, în afară de PNŢCD, nu cunoaşte ”alt caz în care un partid să-şi dea jos propriul Guvern”.

Întrebat ce ar putea face premierul Sorin Grindeanu dacă CExN îi retrage sprijinul politic, Ponta a spus: „Să-şi facă treaba. Guvernul este al României, e pus de Parlament şi atât”. Deputatul PSD a susţinut că „în exterior se vede groaznic, ne facem râs, ce să mai discutăm”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.