Altarul din faţa fostei fabrici „Pionierul”, amenajat în memoria victimelor din Colectiv, a fost vandalizat, fotografiile victimelor fiind furate, conform unei postări de pe pagina de Facebook a Asociaţiei Colectiv GTG 3010.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Timpul trece, iar unele persoane au uitat de mult, ba chiar sunt deranjate de micul nostru colţ de neuitare. Există indivizi deranjaţi de faptul că în centrul Bucureştiului, la doi paşi de clădirea fostei fabrici Pionierul, există un altar. Un altar care până acum trei zile era plin de fotografii ale copiilor morţi în incinta fostei fabrici Pionierul şi unde trecătorii aprindeau o lumânare sau puneau o floare. Acum locul arată aşa. Cineva a furat totul, cineva este deranjat de un altar, de un loc al durerii noastre”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook, căruia îi este ataşată şi o fotografie.

Conform aceleiaşi postări, în urmă cu o lună a fost luat banner-ul.

"Încet, încet totul dispare", este constatarea de la finalul textului.

În urma incendiului din clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre aceştia fiind fotografi, artişti, olimpici şi studenţi străini.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.