Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni la Zagreb, la finalul întrevederii pe care a avut-o cu omologul croat, Andrej Plenkovic, că ambele părţi au agreat că din prespectiva relaţiilor economice există un potenţial important de creştere care trebuie valorificat de cele două state, precizând că semnarea unor documente în cadrul întâlnirii arată intenţia ambelor ţări de a intensifica relaţiile bilaterale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prezenţa mea la Zagreb mai are o semnificaţie importantă întrucât are loc în contextul aniversării a 25 de ani de relaţii diplomatice dintre România şi Croaţia. Vreau să subliniez, de la început, dialogul substanţial şi consistent pe care l-am avut astăzi cu prim-ministrul Plenkovic (...), am discut despre stadiul şi perspectivele relaţiei bilaterale, fiind de acord amândoi că există o relaţie de colaborare foarte bună dintre România şi Croaţia. Am reliefat dorinţa ambelor state de a consolida, diversifica şi aprofunda cooperarea atât în plan bilateral, cât şi ca parteneri în cadrul Uniunii Europene”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

El a precizat că s-au semnat Acordul privind protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate şi Memorandumul de Înţelegere privind cooperarea între Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Camera Economică a Republicii Croaţia, fapt ce dovedeşte intenţia ambelor state de a intensifica relaţiile bilaterale.

”S-au semnat două documente privind protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate şi Memorandumul de Înţelegere privind colaborarea dintre Camera de Comerţ şi Industrii a României şi cea a Croaţiei, semnarea acestor documente arată intenţia ambelor state de a intensifica relaţiile bilaterale. Am agreat că din prespectiva relaţiilor economice există un potenţial important de creştere care trebuie valorificat. Am exprimat dorinţa de a intensifica noi oportunităţi în vederea dinamizării relaţiilor economice dintre România şi Croaţia”, a spus Grindeanu, arătând că anul trecut schimburile comerciale dintre România şi Croaţia ”au fost ca sumă în jur de 270 de milioane de euro.

Premierul Grindeanu se întâlneşte cu Gordan Jandrokovic, preşedintele Parlamentului croat şi va fi primit de către preşedintele croat, Kolinda Grabar Kitarovic. Vizita se va finaliza cu o conferinţă de presă susţinută la Zagreb.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.