Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi-a exprimat vineri seară angajamentul explicit faţă de respectarea Articolului 5 al NATO, prin care toate ţările membre sunt solidare cu oricare alt membru atacat, într-o conferinţă de presă susţinută la Washington alături de preşedintele României, Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Statele Unite s-au angajat şi angajez Statele Unite faţă de Articolul 5. Cu siguranţă suntem aici pentru a proteja”, a declarat Trump, răspunzând întrebării unei jurnaliste românce.

Aliaţii s-au arătat îngrijoraţi luna trecută, după ce preşedintele american nu şi-a exprimat sprijinul personal pentru Articolul 5 în timpul summitului NATO de la Bruxelles. 

Miliardarul republican are o relaţie ceva mai complicată cu blocul militar, după ce a promis în timpul campaniei electorale că va tăia finanţarea americană destinată apărării altor aliaţi şi că ia în calcul să nu respecte articolul 5 al Tratatului NATO.

Însă, acesta şi-a calmat retorica în urma învestirii sale la Casa Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.