Jeremy Corbyn a declarat vineri după-amiază că premierul Theresa May a reuşit să-i subestimeze atât pe alegători, cât şi pe laburişti în alegerile generale din Marea Britanie. Reacţia liderului laburist vine după ce conservatorii nu au reuşit să obţină o majoritate în alegerile convocate tocmai pentru a-şi întări poziţia înainte de negocierile pentru Brexit, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta a menţionat că oamenii au ales să voteze pentru speranţă, după ce laburiştii au câştigat 261 de locuri în Camera Comunelor.

De asemenea, liderul laburist şi-a reluat apelul pentru demisia premierului May, care este determinată să formeze un nou executiv într-o coaliţie cu unioniştii nord-irlandezi de la DUP.

”Votul vostru pentru noi a fost un vot pentru schimbare, un vot pentru ţară şi un vot pentru speranţă”, a declarat preşedintele laburist într-un mesaj video urcat pe Twitter.

Corbyn a acuzat-o pe May că a urmărit interesele propriului partid şi nu interesele ţării atunci când a convocat alegeri anticipate în Marea Britanie.

”Dar ea i-a subestimat pe laburişti şi, mai important, v-a subestimat pe voi”, a completat Jeremy Corbyn.

Laburiştii au obţinut 261 de locuri în legislativ, în vreme ce conservatorii vor avea 318 parlamentari în Camera Comunelor.

În schimb, premierul este determinată să formeze o coaliţie de guvernare şi nu are de gând să demisioneze de la conducerea conservatorilor în ciuda eşecului uriaş pe care l-a avut jocul ei de noroc. Deşi a convocat alegerile în speranţa întăririi majorităţii parlamentare, aceasta a dus o campanie extrem de slabă, a refuzat în mod vehement să participe la dezbateri televizate, s-a ascuns de presă şi a propus un program politic devastator pentru pensionarii care reprezintă o parte importantă a electoratului conservatorilor din Marea Britanie.

Corbyn a condus o campanie extrem de activă, atât la mitingurile electorale, cât şi pe reţelele sociale, reuşind să atragă alegători tineri printr-un program progresit, deşi analiştii susţineau că politicile socialiste ale acestuia vor duce la un nou eşec pentru Partidul Laburist.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.