Partidul Naţional Scoţian va lucra pentru a crea o alianţă prin care să împiedice conservatorii premierului Theresa May să guverneze, după rezultatul neconcludent al alegerilor naţionale britanice, a spus premierul scoţian Nicola Sturgeon, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Vom lucra cu alţii, dacă va fi posibil, pentru a împiedica Partidul Conservator să fie la guvernare. Am spus întotdeauna că vom lucra în colaborare cu alţii, pentru a promova politici progresiste, pentru a construi o ţară mai corectă”, a spus Sturgeon.

În timp ce Marea Britanie în ansamblu se confruntă cu o criză politică, după alegerile generale de joi, pierderile suferite de Partidul Naţional Scoţian (SNP) subminează eforturile lui Sturgeon pentru un nou referendum pentru independenţă.

După numărarea voturilor în 649 din cele 650 de circumscripţii, conservatorii au obţinut 318 mandate - cu 12 mai puţine ca în fostul Parlament - şi nu mai pot obţine 326, pentru a deţine controlul în Legislativ.

Laburiştii au obţinut 261 de mandate, cu 29 mai multe decât aveau în legislativul precedent.

Formaţiunea scoţiană SNP are 35 de mandate, cu 21 mai puţine decât înainte, iar liberal-democraţii au 12 mandate, cu patru mai multe.

Formaţiunea nord-irlandeză DUP a obţinut zece mandate, cu două mai multe decât în fosta legislatură.

Conservatorii şi DUP au format o alianţă pentru un Guvern condus de Theresa May.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.