Fostul director al SC Confort Urban, Cristinel Viorel Farcaş, acuzat de DNA pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care luare de mită şi conflict de interese, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii anticorupţie, primind o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus sesizarea instanţei de judecată, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei a lui Cristinel Viorel Farcaş, la data faptelor director general al S.C. Confort Urban S.R.L. (societate cu capital integral de stat, care are ca asociat unic Consiliul Local al Municipiului Constanţa), pentru săvârşirea infracţiunilor de: luare de mită, instigare la folosirea cu rea credinţă a bunurilor societăţii, într-un scop contrar intereselor acesteia (în forma participaţiei improprii) şi conflict de interese.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut că, în perioada 27 iunie - 19 noiembrie 2014, Cristinel Viorel Farcaş, în calitate de director general al SC Confort Urban SRL Constanţa, a solicitat administratorului delegat al unei societăţi comerciale (ce deţinea în acelaşi timp şi o funcţie de execuţie în cadrul SC Confort Urban SRL Constanţa) să achiziţioneze un autovehicul marca Porsche Macan S pe care să-l pună la dispoziţia sa, lucru pe care acesta l-a şi făcut.

“Autoturismul respectiv, în valoare de 425.160,50 lei cu TVA (aproximativ 95.000 euro cu TVA), a fost pus la dispoziţia inculpatului cu titlu de folos necuvenit, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu ale acestuia din urmă, respectiv atribuirea şi derularea în bune condiţii a unui acord cadru privind servicii de transport rutier şi închiriere utilaje încheiat cu societatea respectivă (vizarea facturilor emise de societatea prestatoare şi semnarea ordinelor de plată către prestator în perioada ianuarie 2015 – decembrie 2016)”, se arată în comunicat.

Autovehiculul a fost folosit gratuit, exclusiv şi permanent de către Cristinel Viorel Farcaş şi soţia sa, din data de 19 noiembrie 2014 până la data de 17 martie 2016, când administratorul de drept al firmei l-a vândut fictiv soţiei fostului director de la Confort Urban.

Procurorii susţin că administratorul delegat al firmei respective a fost nevoit să dea curs solicitării lui Cristinel Viorel Farcaş şi să acţioneze contrar obligaţiei de a îndeplini acte în interesul societăţii pe care o reprezenta, fiind constrâns moral de posibilitatea pierderii locului de muncă.

În prezenţa apărătorului ales, Cristinel-Viorel Farcaş a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu aplicarea următoarei pedepse şi a modalităţii de executare a acesteia, respectiv trei ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani şi interzicerea, pe o perioadă de doi ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a dreptului de a desfăşura o activitate de conducere în cadrul SC Confort Urban S.R.L. De asemenea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare el nu are voie să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat.

Totodată, pe parcursul termenului de supraveghere, el va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă cuprinsă între 60 şi 120 de zile, în condiţiile stabilite de instanţă.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra autoturismului mai sus menţionat.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe Cristinel-Viorel Farcaş, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.