Preşedintele PNL Galaţi, senatorul George Stângă, a declarat, miercuri, că filiala va avea o sută de delegaţi la Congresul formaţiunii din 17 iunie şi îl va susţine pe Ludovic Orban pentru funcţia de preşedinte al PNL. A doua zi, pe 18 iunie, la Consiliul Naţional de Coordonare, când vor fi prezenţi 40 de liberali gălăţeni, pentru funcţia de vicepreşedinte regional în cadrul BPN va fi susţinut deputatul Victor Paul Dobre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La lucrările Congresului, adică în prima zi, judeţul Galaţi va fi prezent cu o delegaţie formată dintr-o sută de persoane, în timp ce la Consiliul Naţional de Coordonare vom avea o delegaţie formată din 40 de persoane", a spus, într-o conferinţă de presă, liderul PNL Galaţi.

El a precizat că pentru funcţia de preşedinte al PNL va fi susţinut Ludovic Orban de către filiala de la Galaţi, în timp ce pentru funcţia de vicepreşedinte regional pentru Regiunea Sud-Est susţinerea va fi pentru deputatul Victor Paul Dobre.

"Congresul PNL va avea loc pe 17 iunie. În prima zi se va alege doar preşedintele PNL şi vor participa 5.000 de persoane, iar pentru a doua zi este convocat Consiliul Naţional de Coordonare şi la acest eveniment vor participa 2.000 de persoane. PNL Galaţi are un candidat pentru funcţia de vicepreşedinte regional în cadrul Biroului Politic Naţional, acest candidat este domnul Victor Paul Dobre.  La Galaţi, pe 24 mai, a avut loc Comitetul Director Judeţean care e format din membrii BPJ aleşi la alegerile din 29 aprilie plus toţi preşedinţii organizaţiilor locale din judeţul Galaţi. Au participat un număr de 59 de delegaţi, am făcut vot secret pentru toate cele trei moţiuni prezentate de domnii Buşoi, Cataramă şi Orban, iar rezultatul este următorul: 55 de voturi pentru dl. Ludovic Orban, 2 voturi pentru dl. Cristian Buşoi, 2 voturi pentru dl. Viorel Cataramă!, a spus Stângă.

Potrivit acestuia, funcţia de vicepreşedinte regional presupune ccorrdonarea activităţilor filialelor judeţene.

"Regiunea doi Sud-Est este formată din judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi, iar funcţia este de coordonare a activităţii organizaţiilor judeţene, iar vicepreşedintele va fi ales cu voturile delegaţilor doar dintre cele şase judeţe menţionate. Până la momentul actual nu ştiu dacă mai sunt şi alţi candidaţi. Foarte posibil să apară.  În principiu fiecare candidat la funcţia de preşedinte la nivel naţional şi-a format o echipă. Dumnealui (n.r. - Victor Paul Dobre) candidează cu sprijinul echipei domnului Ludovic Orban. E foarte posibil ca dl. Cataramă să-şi desemneze un candidat, la fel ca şi dl. Buşoi", a mai spul liderul PNL Galaţi. 

Stângă a anunţat, totodată, că Ludovic Orban va fi prezent, joi, în municipiul Galaţi, pentru a-şi prezenta programul cu care candidează pentru funcţia de preşedinte în cadrul unei întâlniri cu primarii şi preşedinţii organizaţiilor locale din judeţ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.