Anchetatorii britanici i-au interceptat în urmă cu o lună pe membrii unei celule teroriste din cartierul londonez Barking, care discutau despre cum să pregătească un atac cu o furgonetă şi cuţite cu ajutorul platformei YouTube, transmite The Daily Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mulţi reprezentanţi ai celulei jihadiste interceptate în urmă cu o lună au fost arestaţi în urma raidurilor antiteroriste din cartierul Barking, situat în jumătatea estică a metropolei Londra.

Printre cele doisprezece persoane arestate se numără şi şapte femei, iar un suspect reţinut în urma primelor raiduri a fost eliberat de către Poliţia Metropolitană.

De asemenea, suspecţii arestaţi până în acest moment în legătură cu atentatul londonez au vârste cuprinse între 19 şi 60 de ani.

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat deja atentatul terorist de pe London Bridge.

Mai mulţi martori au declarat că jihadiştii strigau ”asta este pentru Allah” în timp ce înjunghiau trecătorii din Borough Market.

Autorităţile britanice au reuşit să-i ucidă pe jihadişti la aproximativ opt minute după declanşarea carnagiului, după ce au tras peste 50 de gloanţe în direcţia acestora. De asemenea, atacatorii purtau false centuri sincuigaşe, într-o încercare de a maximiza teama.

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 48 au fost rănite după ce trei atacatori au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe London Bridge, înainte de a-i ataca pe trecători cu mai multe cuţite în zona Borough Market.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.