Cel puţin şapte persoane au fost ucise vineri în capitala afgană, Kabul, după ce poliţia a tras pentru a dispersa protestatarii care cereau demisia Guvernului, după atacul devastator cu bombă de miercuri, relatează Russia Today.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre cei ucişi ar fi fiul unui politician cunoscut. Mai multe alte persoane au fost rănite.

Peste 1.000 de protestatari afgani au cerut vineri demisia preşedintelui Ashraf Ghani şi a Guvernului său, după atentatul soldat cu 90 de morţi şi aproape 500 de răniţi, ce a avut loc săptămâna aceasta la Kabul, relatează Reuters. Poliţia a tras în aer pentru a-i dispersa.

Manifestanţii, dintre care mulţi aveau fotografii ale victimelor, s-au strâns în locul exploziei de miercuri. Oamenii au aruncat cu pietre în forţele de ordine care au încercat să îi oprească să ajungă la Palatul Prezidenţiale.

Poliţiştii, în echipament antirevoltă, au ripostat cu tunuri de apă şi gloanţe lacrimogene şi, în unele cazuri, au tras cu arme automate în aer.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.