Deputatul USR Iulian Bulai anunţă că lucrează la o nouă lege a adopţiei, care să ofere şansa fiecărui copil la o familie, una dintre prevederile proiectului pentru care va organiza o dezbatere publică fiind reducerea termenului de adopţie la maximum 90 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De 15 ani sărbătorim Ziua Naţională a Adopţiei. De 27 de ani ne chinuim să avem o lege a adopţiei prin care să dăm şansa fiecărui copil la o familie. De trei luni lucrez la cea mai importantă lege care oferă şansă fiecărui copil la o familie. Instituţionalizarea este o crimă. Mii de părinţi îşi doresc să adopte în România dar nu sunt susţinuţi, încurajaţi şi îndrumaţi în acest sens”, a scris deputatul USR pe pagina sa de Facebook.

Iulian Bulai precizează că printre obiectivele asumate în lege se numără: reducerea termenului de adopţie la maximum 90 de zile; crearea Comisiei pentru Adopţie, din care vor face parte două organizaţii non-guvernamentale de profil, tocmai pentru a reduce suspiciunile de corupţie şi pentru a implica şi societatea civilă în procesul de adopţie - la nivelul fiecărui judeţ; organizaţiile non-guvernamentale pot deschide procedura de adopţie la orice copil aflat într-o situaţie de risc; decăderea din drepturile părinteşti pentru toate formele de abuz, astfel urmărindu-se interesul superior al copilului.

Deputatul USR subliniază că mii de copii îşi doresc să crească într-o familie şi statul îi condamnă prin instituţionalizare.

”Instituţionalizarea e pentru a ajuta anumite partide să se dezvolte şi împotriva copilului. E momentul să deschidem procedura de adopţie naţională, să dăm şansă fiecărui copil să crească în familie şi organizaţiile non-guvernamentale din domeniul protecţiei copilului şi adopţie să fie parte din procesul de adopţie”, mai declară Bulai.

El menţionează că vinei va trimite către colegii săi noua propunere a Legii Adopţiei şi pe data de 15 iunie va invita toate instituţiile şi organizaţiile non-guvernamentale din domeniul protecţiei copilului şi adopţiei la dezbaterea finală pe noua propunere a legii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.