Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit şefului Poliţiei filipineze, bărbatul, care părea că acţiona singur, a intrat într-o sală de jocuri şi a tras cu o puşcă de tip M4 într-un ecran mare de televizor, iar apoi a vărsat benzină pe câteva mese  de joc şi le-a dat foc. A tras apoi asupra unei rezerve de jetoane şi şi-a umplut ruscacul cu ele, urcând la ultimul etaj al complexului hotelier, unde şi-a dat foc.

De asemenea Poliţia a precizat că incidentul pare să fi fost o tentativă de jaf şi nu un atac terorist, în pofida faptului că au existat informaţii că Statul Islamic ar fi revendicat atacul..

În urma tirurilor de armă, oamenii au ieşit ţipând din Resorts World Manila (RWM), care se află în faţa unuia dintre principalele terminale ale aeroportului internaţional din Manila, potrivit unor imagini difuzate de televiziuni.

Resorts World Manila a fost încercuit de poliţie, iar după mai multe căutări, atacatorul a fost găsit mort într-o cameră de hotel, unde se întinsese pe pat, acoperindu-se cu o pătură subţire, pe care a turmat petrol, dându-şi foc.

Incidentul a creat panică, aproximativ 50 de persoane ajungând la spital cu răni, în urma busculadei produse.

”Eram pe punctul de a mă întoarce la etajul al doilea, după pauză, când am văzut oameni fugind. Clienţi au spus că cineva a strigat «SI»”, a declarat Maricel Navaro, o angajată RWM pentru postul de radio DZMM.

”Clienţii strigau. Noi ne-am dus la vestiar, la subsol, şi ne-am ascuns acolo. Oameni strigau, clienţi şi angajaţi erau panicaţi”, a adăugat Maricel Navaro.

”Când am simţit fumul, am decis să ne îndreptăm către ieşirea din parcare. Pe acolo am ieşit. Înainte de a ieşi, s-au auzit două focuri de armă şi era un fum gros la parter”, a mai povestit Navaro.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.