Şeful diplomaţiei germane a precizat marţi după-amiază că relaţiile bilaterale americano-germane au ajuns într-o etapă dificilă, dar Statele Unite sunt peste actualul război al declaraţiilor şi va exista o îmbunătăţire a relaţiilor între Berlin şi Washington, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este adevărat că avem o situaţie dificilă în relaţiile dintre Statele Unite şi Germania. Dar Statele Unite sunt mai bâtrâne şi mai mari decât acest conflict actual, iar eu cred că ne vom întoarce în viitor la relaţiile bune”, a declarat ministrul de Externe al Germaniei.

De asemenea, acesta a precizat că discuţiile dintre liderii celor două ţări sunt trivializate.

”Cred că este nepotrivit că acum comunicăm între un cort de bere şi Twitter”, a precizat Sigmar Gabriel.

Cancelarul Angela Merkel le-a spus duminică aliaţilor bavarezi că europenii trebuie să-şi ia soarta în propriile mâini şi nu se mai pot baza pe aliaţi precum Washington.

Donald Trump, a lansat o serie de critici dure la adresa Germaniei, la doar două zile după ce cancelarul Angela Merkel a declarat că europenii trebuie să-şi ia soarta în propriile mâini şi nu se mai pot baza pe parteneri tradiţionali, precum Londra sau Washington.

Miliardarul american nu s-a sfiit să critice în termeni duri excedentul comercial, precum şi cheltuielile militare germane, care nu ating nivelul de 2% din PIB stabilit în urma summitului NATO din Ţara Galilor.

”Foarte rău pentru Statele Unite. Asta se va schimba”, a avertizat preşedintele republican într-un mesaj postat pe Twitter.

Donald Trump s-a plâns că excedentul comercial al Germaniei reprezintă un dezavantaj pentru Statele Unite, în special pentru că germanii nu participă în aceeaşi măsură la bugetul NATO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.