Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reacţionat luni seara extrem de dur după declararea a cinci diplomaţi ruşi ”persona non grata” de către autorităţile moldovene, susţinând că este vorba de un gest ”revoltător” şi despre o comandă venită din partea ţărilor occidentale, într-un mesaj postat pe Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernarea a comis un gest revoltător în raport cu partenerul nostru strategic Federaţia Rusă”, şi-a început preşedintele moldovean mesajul postat pe Facebook.

De asemenea, acesta şi-a exprimat indignarea profundă vizavi de ”această ostilitate afişată a diplomaţiie moldoveneşti şi o condamn în mod categoric”.

”Înţeleg că eurounioniştii sunt deranjaţi de succesul înregistrat de preşedinţie în ultimele luni şi au decis să crecurgă la provocări directe, cu riscul să afecteze grav relaţiile moldo-ruse”, a comentat Igor Dodon.

Preşedintele moldovean a sugerat că ar fi vorba despre o comandă venită din partea ţărilor occidentale, chiar din partea americanilor îngrijoraţi de ”dialogul constructiv şi eficient” dintre preşedinţia de la Chişinău şi reprezentanţii Kremlinului.

”Atenţionez cu toată responsabilitatea această guvernare, că ea a acceptat să se implice în jocuri geopolitice deosebit de periculoase ale Bruxelles-ului şi Washingtonului în regiune. Jocuri ale structurii militare NATO”,

Igor Dodon a avertizat vă vor exista consecinţe negative în urma deciziei de expulzare a celor cinci diplomaţi ruşi de pe teritoriul Republicii Moldova.

”Nu cred cp îşi dă seama cu ce preţ face acest lucru şi în ce situaţie dificilă şi riscantă poate pune ţara şi poporul”, a concluzionat preşedintele prorus de la Chişinău.

Jurnaliştii Deschide.md au anunţat că cinci diplomaţi ruşi au fost declaraţi luni seara ”persona non grata” de către autorităţile de la Chişinău. Aceste informaţii au fost confirmate de consilierul ministerului de Externe, Andrei Galbur, precum şi de ambasadorul rus din Republica Moldova.

Autorităţile moldovene nu au dat mai multe informaţii cu privire la motivele care au dus la declararea celor cinci diplomaţi ”persona non grata” în Republica Moldova.

Printre diplomaţii ruşu vizaţi de expulzare se numără şi consilierul ataşatului militar al Federaţiei Ruse de la Chişinău, Igor Dovbnea.

Acest a din urmă figurează în dosarul de trădare intentat dostului deputat moldovean Iurie Bolboceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.