Viorel Cataramă, candidat pentru conducereaPNL, a declarat sâmbătă la Cluj că, în cazul în care va ajunge la şefia formaţiunii, principalul obiectiv este susţinerea lui Klaus Iohannis pentru a câştiga alegerile din 2019, el susţinând că "primejdia mare pentru România este ca PNL să îşi continue căderea, să nu mai rămână nimic pe dreapta şi atunci PSD, fie prin suspendare, fie în 2019, să pună mâna pe România”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viorel Cataramă a declarat, într-o conferinţă de presă, că, în eventualitatea în care va ajunge preşedinte al Partidului Naţional Liberal, principalul său obiectiv este susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis.

"Tot discursul meu şi toată moţiunea mea se bazează pe evitarea pericolului ca preşedintele Iohannis să fie demis şi schimbat cu un reprezentant al PSD. Teama mea principală este ca nu cumva PNL să slăbească atât de mult încât să nu îl mai poată susţine pe actualul preşedinte. Obiectivul nostru strategic este să îl susţinem pe domnul Iohannis să câştige alegerile din 2019. Nu cu gura, nu cu vorba, ci cu fapta. Trebuie să trece bariera celor 30% de procente ca să îl propulsăm în turul doi. Primejdia mare pentru România este ca PNL să îşi continue căderea, să nu mai rămână nimic pe dreapta şi atunci PSD, fie prin suspendare, fie în 2019, să pună mâna pe România şi să devină partid-stat, să decapiteze justiţia, să facă o gaşcă cu acces la devalizarea banului public şi consecinţa să fie că încă 2 milioane de români care să plece în străinătate”, a susţinut Cataramă.

El a mai spus că partidul din care face parte se află încă "pe linia de plutire" doar datorită filialelor din Transilvania şi că fără acestea "PNL ar fi mult mai jos”.

"Un partid cu potenţial de 50% a ajuns la 10% în Bucureşti şi la nivel de ţară la 20%. Această contraperformanţă este susţinută de Ardeal. Dacă nu ar exista Ardealul, PNL ar fi mult mai jos. Situaţia aceasta nu poate fi întoarsă decât cu ajutorul Ardealului. Am venit aici ca să cer să adopte o poziţie care să aducă unitate în partid şi să aducă transformarea partidului într-unul de centru-dreapta, cu ideologie de centru-dreapta”, a declarat Viorel Cataramă.

Viorel Cataramă candidează pentru conducerea PNL alături de Ludovic Orban şi Cristian Buşoi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.