Aproximativ 1.000 de copii, însoţiţi de părinţi şi profesori, au vizitat sâmbătă, până la ora 13.00, Palatul Parlamentului, cu ocazia ediţiei a VIII-a a evenimentului „Porţi deschise pentru copii”, aceştia având ocazia să vadă mai multe săli reprezentative atât pentru activitatea Camerei Deputaţilor, cât şi pentru specificul arhitectonic al clădirii. Micuţii s-au declarat încântaţi de sala de plen şi de biroul preşedintelui Liviu Dragnea, despre care au afirmat că este „o vedetă foarte la modă”, în condiţiile în care „a intrat în conflict cu toată lumea”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Încă de la primele ore ale dimineţii, sute de copii de toate vârstele şi-au început călătoria în clădirea Parlamentului, ei fiind extrem de impresionaţi de somptuozitatea sălilor, de candelabrele de cristal şi de statuile diferitelor personalităţi cu care nu au ratat ocazia să se fotografieze.

Copiii, însoţiţi de profesori şi părinţi, au venit din mai multe zone ale ţării, inclusiv din judeţele Teleorman, Prahova, Ialomiţa şi Dâmboviţa.

În circuitul turistic au fost incluse sălile “I.C. Brătianu”, „Al.I.Cuza”, „Nicolae Iorga”, „Nicolae Bălcescu”, „Spiru Haret” şi „I.G. Duca”, precum şi sala de plen şi cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Copiii au rămas impresionaţi de sala de plen a Camerei Deputaţilor, care i-a făcut să se simtă „ca pe Arena Naţională”.

"Cât de mare e camera! Zici că suntem pe Arena Naţională!", a afirmat impresionat un băieţel.

„Foarte, foarte frumos. Îmi place foarte mult camera cum este făcută, este foarte mare, doar că deputaţii de aici stau în locuri. Nu am auzit că dorm (parlamentarii – n.r.). Visul meu a devenit realitate”, a spus, la rândul său, o fetiţă.

Odată ajunşi în biroul lui Liviu Dragnea, copiii au avut posibilitatea să semneze o Hotărâre în calitate de „preşedinte” al Camerei Deputaţilor, care prevedea „vacanţă infinită”, „ciocolată şi îngheţată de la micul dejun”, singura datorie a lor fiind aceea de a se juca.

FOTO: News.ro/ Mădălina Petre
FOTO: News.ro/ Mădălina Petre

„În atenţia tuturor părinţilor, profesorilor şi învăţătorilor. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, am hotărât să existe doar veselie, jocuri, zâmbete şi bucurie printre copii. De aceea, toţi copiii trebuie să aibă vacanţă infinită, să primească ciocolată şi îngheţată încă de la micul dejun, să petreacă cât mai mult timp în parcuri şi cu prietenii lor”, se arată în textul Hotărârii, care a fost pe deplin agreată de copii.

”Documentul” mai prevede că elevii nu vor mai avea teme de făcut, singura lor datorie fiind să se joace.

„Nu vor mai exista teme şi singura datorie a copiilor va fi aceea de a se juca în voie, de a se culca şi a se trezi la ce oră vor. Părinţii trebuie să respecte această hotărâre şi să îşi sprijine copiii în toate jocurile şi activităţile în care aceştia se implică”, mai prevede Hotărârea semnată de copii.

Copiii s-au declarat mulţumiţi de activitatea lui Liviu Dragnea, în schimb ar vrea ca restul parlamentarilor să fie „mai conştiincioşi”.

„A fost o vedetă foarte la modă acum, la televizor am văzut că a intrat în conflict cu toată lumea”, a spus o fetiţă despre Liviu Dragnea.

Un alt băieţel a afirmat că liderul PSD este „bun”, deoarece „face dreptate în ţară”.

Cu toate acestea, mulţi nu au ştiu că preşedintele Camerei Deputaţilor este Liviu Dragnea, liderul social-democraţilor fiind confundat cu şeful statului, Klaus Iohannis.

Copiii au intrat în rolul parlamentarilor, dorind să depună iniţiative legislative prin care oamenii să „nu mai intre la închisoare”, „să fie mai buni”, iar ei să primească „alocaţii mai mari”. La polul opus, au existat copii care şi-ar dori „închisoare mai multă la hoţi”.

Chiar dacă s-au declarat încântaţi de Palatul Parlamentului, ei nu şi-ar dori să devină senatori sau deputaţi, deoarece este „prea mult de muncă”. Printre preferinţele profesionale ale micuţilor se numără cele de poliţist, arhitect şi cântăreţ, ei dorind „să facă mulţi bani”.

„Nu cred că mi-aş alege o carieră în politică, dar aş face tot posibilul ca oamenii să fie mândri de ţară. Cred că ar fi bine să se dea noi legi şi să avem mai multă libertate în ţară”, a spus o fetiţă.

Un băieţel a afirmat că nu vrea să se facă parlamentar pentru că ”este prea mult de muncă”.

De la prima ediţie desfăşurată în 2007, „Porţi deschise pentru copii” a adus la Palatul Parlamentului aproape 25.000 de copii şi s-a impus ca o tradiţie prin care Camera Deputaţilor celebrează Ziua Internaţională a Copilului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.