Jomana Abedi a declarat joi dimineaţă că fratele ei a lansat atentatul sinucigaş de la Manchester Arena pentru că voia să obţină răzbunare pentru bombardamentele americane din Siria, transmite The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, aceasta a susţinut într-un interviu că fratele ei era o persoană bună şi iubitoare, fiind complet surprinsă că s-a detonat în mijlocul fanilor care plecau de la un concert al cântăreţei americane Ariana Grande de la Manchester Arena.

Un număr de 22 de persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv minori, în vreme ce alte 116 persoane au fost rănite, după ce un atacator sinucigaş născut din refugiaţi libieni şi-a detonat centura cu exblozibili într-un foaier dintre Manchester Arena şi gara Victoria.

Jomana Abedi crede că fratele ei a devenit atacator sinucigaş pentru a răzbuna victimele bombardamentelor americane din Orientul Mijlociu.

”Cred că i-a văzut pe copiii... pe copiii musulmani care mor peste tot şi a vrut răzbunare. A văzut cu explozibilii americani cad peste copiii din Siria. A vrut răsbunare. Dacă a obţinut-o, asta este între el şi Dumnezeu”, a declarat aceasta într-un interviu pentru Wall Street Journal.

În Manchester, mai mulţi localnici au criticat-o dur pe tânără pentru că a încercat să justifice atentatul terorist, în care au murit mulţi copii.

”Este oribil când orice copil îşi pierde viaţa, dar din câte ştiu eu, niciun copil nu a fost vizat în mod intenţionat de bombardamentele aliaţilor aşa cum s-a întâmplat la Manchester”, a declarat Mark Session.

Autorităţile britanice l-au arestat pe fratele mai mare al atacatorului sinucigaş în urma unui raid din Manchester.

Între timp, forţele libiene l-au arestat atât pe fratele mai mic ala atacatorului sinucigaş, precum şi pe tatăl Ramadan Abadi în urma unor operaţiuni antiteroriste din Tripoli. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.