Premierul Marii Britanii, Theresa May, participă joi dimineaţa la o nouă reuniune a comitetului de urgenţă COBRA, fiind vorba de a patra reuniune a miniştrilor după atentatul sinucigaş de la Manchester Arena, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întâlnire a început în jurul orei locale 09.30 (11.30 ora României), la scurt timp înainte ca premierul britanic să plece spre summitul NATO de la Bruxelles.

Un număr de 22 de persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv minori, în vreme ce alte 64 de persoane au fost rănite, după ce un atacator sinucigaş născut din refugiaţi libieni şi-a detonat centura cu exblozibili într-un foaier dintre Manchester Arena şi gara Victoria.

Theresa May a anunţat ridicarea gradului de ameninţare teroristă la nivelul ”critic” în urma primei reuniuni a comitetului de urgenţă COBRA, care a avut loc la aproximativ 24 de ore după atentatul sinucigaş de la Manchestre Arena.

De asemenea, guvernanţii au acceptat atunci declanşarea aşa-numitei operaţiuni Tempere, un plan de urgenţă care va permite unei forţe militare de 5.000 de soldaţi să-i înlocuiască pe poliţişti în protejarea unor zone din Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.