Magistraţii Tribunalului Prahova, instanţă pe rolul căreia se află dosarul cu un prejudiciu de peste 120 de milioane de euro în care administratorul Tehnologica Radion, Theodor Berna, a fost trimis în judecată alături de alţi inculpaţi persoane fizice şi juridice, au constatat existenţa unor neconcordanţe în rechizitoriul întocmit de procurori. Instanţa le cere procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti să remedieze neregularităţile constatate, anchetatorii urmând să comunice dacă menţin dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a constatat, marţi, neregularitatea rechizitoriului emis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în data de 7 noiembrie 2014 prin care Theodor Berna a fost trimis în judecată alături de alte şase persoane şi patru societăţi comerciale.

Magistraţii arată că există mai multe neconcordanţe între datele prezentate în diverse capitole ale rechizitoriului, acestea referindu-se, printre altele, la forma de participare a unor inculpaţi la săvârşirea unor infracţiuni sau la perioada în care acestea au fost comise.

De asemenea, instanţa arată că lipseşte capitolul privind latura civilă, cu menţionarea pentru fiecare inculpat în parte şi pentru fiecare infracţiune în parte a prejudiciului pretins cauzat, în funcţie de participarea fiecărui inculpat, pentru justificarea încadrării juridice în forma calificată a infracţiunii de evaziune fiscală.

Astfel, Tribunalul Prahova a dispus comunicarea încheierii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în vederea remedierii neregularităţilor constatate în actul de sesizare, în termen de cinci zile de la comunicare, procurorul urmând să comunice judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.