Liderul de sindicat al angajaţilor din Primăria SIbiu, Doru Hanciu, a declarat că miercuri dimineaţa a avut loc o şedinţă în cadrul căreia a fost luată decizia ca cei aproximativ două sute de sindicalişti din instituţie să se alăture protestului declanşat la nivel naţional. Astfel, activitatea a fost întreruptă, toate ghişeele Primăriei Sibiu fiind închise în următoarele două sau trei ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În acest moment, activitatea cu publicul este oprită. S-au pus afişe pe toate uşile instituţiei, colegii fiind în grevă”, a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu. 

Sindicaliştii din Primăria Mediaş nu protestează, aşa cum au anunţat încă de marţi seara.

Angajaţii din administraţiile publice din Bucureşti şi din ţară au declanşat acţiuni de protest începând de miercuri, urmând ca, în funcţie de alegerea fiecărei federaţii sindicale, aceştia să intre în grevă japoneză, grevă spontană sau pichetări ale instituţiilor. De asemenea, săptămâna viitoare, când proiectul Legii salarizării va fi dezbătut în plenul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor, ce are vot final, sindicatele din administraţie anunţă miting în faţa Palatului Parlamentului.

În ţară, vor avea loc proteste, în principal, în cursul zilei de joi, când sunt programate greve japoneze, însă în unele cazuri angajaţii din administraţie nu participă nici la acestea, deşi sindicaliştii susţin că nemulţumirile funcţionarilor publici sunt îndreptăţite şi se declară solidari cu aceştia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.