Peste 500 de persoane s-au strâns, sâmbătă, la Arcul de Triumf, pentru "Marşul Diversităţii", ele plecând pe jos spre Piaţa Victoriei, pe o ploaie puternică. Alături de susţinătorii drepturilor comunităţii LGBT se află şi ambasadorul SUA, Hans Klemm.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei aproximativ 500 de participanţi au început să se strângă la Arcul de Triumf de la ora 16.00.

Ei au venit cu pancarte, pe care scrie "Stat laic", "Dragostea şi respectul definesc familia" şi "Drepturile omului pentru toţi".

La ora 17.00, ei au pornit în marş către Piaţa Victoriei, fiind însoţiţi şi de ambasadorul SUA, Hans Klemm, care s-a declarat un susţinător al drepturilor LGBT. La marş participă şi deputatul PSD Petre Florin Manole, unul dintre parlamentarii care au votat în favoarea partenieratului civil.

Cu puţin timp înainte de plecarea în marş, în zona Arcului de Triumf s-a pornit o ploaie puternică, marşul fiind întârziat câteva minute. Participanţii au venit pregătiţi cu umbrele în culorile curcubeului.

"Marşul Diversităţii”, aflat la a 13-a ediţie, va avea loc între orele 17.00 şi 19.30, pe Şoseaua Kiseleff, de la Piaţa Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei.

"Alătură-te miilor de oameni care ies an de an în stradă să ceară drepturi egale şi vizibilitate pentru comunitatea LGBT!”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Marşul este organizat de Asociaţia Accept, care apară şi promovează drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) la nivel naţional.

Tot sâmbătă a avut loc şi "Marşul Normalităţii", la care au participat aproximativ 100 de persoane. Protestul s-a încheiat după aproape trei ore, timp în care manifestanţii au scandat "Vrem o ţară, nu o colonie", "Noi suntem români, aici pe veci stăpâni" şi "Salvaţi familia tradiţională" şi au fluturat steagurile Partidului Noua Dreaptă. Ei mărşăluiesc în fiecare an cu ocazia organizării "Marşului Diversităţii".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.