Zece persoane care vor vizita Muzeul de Artă din Cluj-Napoca de Noaptea Muzeelor vor putea să înnopteze în muzeu, la fel cum se întâmplă în alte mari instituţii expoziţionale precum The American Museum of Natural History New York sau Tate Britain London, iniţiativa având ca scop apropierea publicului de artiştii contemporani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca a pregătit, pentru ediţia Festivalului European ”Noaptea Muzeelor”, un program de expoziţii care ”să pună în valoare nu numai patrimoniul cultural al muzeului, ci şi creaţiile artiştilor contemporani”, se arată pe site-ul instituţiei.

Muzeul poate fi vizitat între orele 20.00 şi 1.00, iar cei interesaţi pot admira expoziţii permanente şi temporare, între care ”Lucrări restaurate din patrimoniul muzeului (2013-2016)” şi Festivalul de Ceramică Contemporană – CAOLIN 2017.

”Elementul central al serii este reprezentat de expoziţia dedicată operelor aflate în patrimoniul muzeului şi supuse unor proceduri de restaurare în ultimii ani. Prin această acţiune, muzeul doreşte să ofere vizitatorilor posibilitatea de a admira creaţii care, în mod normal, nu sunt expuse în Galeria Naţională cu caracter permanent. Pe de altă parte, pe această cale, muzeul doreşte să aducă în prim plan şi activităţile de culise din viaţa instituţiei şi să conştientizeze publicul legat de existenţa acestei dinamici (restaurare) a operelor de artă din patrimoniu”, mai precizează reprezentanţii Muzeului de Artă Cluj.

La ediţia din acest an a evenimentului ”Noaptea Muzeelot”, zece persoane care vor participa la un tur ghidat vor avea posibilitatea să înnopteze în muzeu, aşa cum se întâmplă în alte mari instituţii expoziţionale precum The American Museum of Natural History New York şi Tate Britain London.

Această iniţiativă aparţine Centrului Cultural Clujean şi are ca scop apropierea publicul de artiştii contemporani şi de muzee. 

Cele zece persoane vor intra în muzeu la ora 1.00 dimineaţa, vor lua o cină cu artistul Marius Bercea şi vor participa apoi la un tur ghidat. La sfârşitul programului, care va dura aproape două ore, cei zece vizitatori vor putea să înnopteze într-una dintre camerele Muzeului de Artă Cluj.

Vizitatorii vor fi sfătuiţi să îşi aducă saci de dormit de acasă. 

Cei zece participanţi vor fi aleşi de un juriu format din reprezentanţi ai Centrului Cultural şi Muzeului de Artă, dintre persoanele care se vor înscrie pe pagina de Facebook a centrului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.