Poliţiştii români au identificat, în cadrul unei acţiuni internaţionale pentru combaterea furturilor de autovehicule şi a traficului internaţional cu autovehicule furate, un număr de 28 de vehicule care figurau ca sustrase din state europene, acestea fiind indisponibilizate în vederea expertizării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor furnizate sâmbătă de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), 28 de vehicule care figurau ca fiind sustrase din state europene au fost depistate de poliţiştii români, sub coordonarea Direcţiei Investigaţii Criminale a Poliţiei Române, în urma unei operaţiuni desfăşurate de statele membre ale Southeast European Law Enforcement Center.

Acţiunea s-a desfăşurat în perioada 16 – 17 mai, în activităţi fiind implicaţi poliţişti de investigaţii criminale, de la rutieră, ordine publică, precum şi poliţişti de frontieră. În urma activităţilor organizate din cadrul acestei acţiuni în trafic, în locurile de comercializare a autovehiculelor second-hand, precum şi în alte locuri de interes operativ au fost identificate 23 de autoturisme, două semiremorci, două motociclete şi un cap tractor care figurau ca urmărite în bazele de date naţionale şi internaţionale.

Opt dintre vehicule erau reclamate ca fiind furate din Italia, şapte din România, patru din Germania, câte trei din Spania şi Franţa, două din Marea Britanie şi unul din Belgia.

”Autovehiculele identificate au fost indisponibilizate în vederea expertizării, la această dată derulându-se activităţi de colaborare prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române, pentru stabilirea situaţiei juridice şi repatrierea acestora, astfel încât să fie predate părţilor vătămate. În acelaşi context, sub supravegherea unităţilor de parchet competente, sunt derulate activităţi de cercetare şi investigare pentru identificarea şi tragerea la răspundere a autorilor furturilor de autovehicule, precum şi a celor care au traficat aceste autovehicule ori au înlesnit prin orice mijloace înmatricularea acestora în circulaţie, în România” se arată într-un comunicat al IGPR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.