Revolve Dance Festival, primul eveniment din România ce lansează oportunitatea de a crea un hub internaţional de ateliere coregrafice, adresat tinerilor dansatori profesionişti şi profesorilor din domeniul baletului şi dansului contemporan, se va desfăşura în perioada 18 – 25 iunie la Palatul Universul din Bucureşti. Înscrierile sunt deschise până pe 17 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul se va desfăşura sub îndrumarea a doi dintre cei mai renumiţi profesori internaţionali de balet profesionist din Rusia, precum şi a numeroşi invitaţi speciali, profesori, coregrafi şi dansatori de notorietate din România şi Franţa, informează organizatorii.

Între maeştrii care s-au alăturat iniţiativei organizatorilor se numără dansatorul şi coregraful român Gigi Căciuleanu, Anastasia Dunets şi Stanislav Belyaevsky, profesori internaţionali specializaţi în pedagogie la şcoala de balet ”Agrippina Vaganova” din Sankt Petersburg, Pascal Allio (profesor şi coregraf în cadrul Studioului Naţional de Dans Contemporan din Paris), Corina Dumitrescu (prim-balerină a Operei Naţionale Române Bucureşti) şi Ioana Marchidan şi Arcadie Rusu (coregrafii şi fondatorii Centrului Independent Coregrafic LINOTIP).

Evenimentul, organizat de Asis Mapamond, produs de Revolver şi Homemade Stuff, se adresează atât publicului tânăr cu vârste cuprinse între 10 şi peste 19 ani, care vor să devină dansatori profesionişti, elevi ai şcolilor de dans din România şi din ţările învecinate, precum Bulgaria şi Moldova, cât şi profesorilor acestora. Cadrele didactice vor putea aprofunda noi tehnici şi vor putea obţine o diplomă de recunoaştere din partea unor maeştri internaţionali.

”Asis Mapamond îşi propune ca în fiecare an, la fiecare ediţie, să invite astfel de nume valoroase care să contribuie la o educaţie de elită a tinerilor dansatori, care să devină, la rândul lor, o sursă de inspiraţie pentru ceilalţi, formând astfel generaţii valoroase de dansatori şi un renume al şcolii româneşti de dans, oriunde în lume”, au transmis organizatorii.

Cursurile se vor de desfăşura în perioada 19-25 iunie şi vor fi găzduite de Palatul Universul, ce va pune la dispoziţia participanţilor trei săli de dans care vor funcţiona în paralel, două dintre acestea fiind Linotip Dance şi Apollo 111. Cele şapte zile de pregătire se vor încheia cu un spectacol de gală, în cadrul căruia vor evolua cursanţii Revolve Dance Festival, alături de dansatori consacraţi. 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.