Tânăra din judeţul Arad care a murit, joi seară, la câteva minute după ce a născut un băieţel sănătos, prin cezariană, ar fi făcut embolie, pentru că lichidul amniotic i-ar fi ajuns în sânge, conform medicului ginecolog care s-a ocupat de caz. Medicii legişti încă nu s-au pronunţat asupra cauzelor decesului, în timp ce familia spune că tânăra nu suferea de nicio boală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Compartimentului Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul Orăşenesc Ineu, Kuffa-Chiş Bassam, care s-a ocupat de cazul tinerei de 24 de ani moarte la scurt timp după naştere, a declarat, vineri, pentru News.ro, că cel mai probabil femeia a suferit o embolie, având în vedere simptomele pe care le-a avut înainte de stopul cardio-respirator.

”În urma operaţiei de cezariană, din cauza unor cicatrice, lichidul amniotic a ajuns în sânge, ceea ce a provocat o embolie. Nu a mai putut respira, s-a înecat, pe înţelesul tuturor a făcut spume la gură şi a scuipat sânge. Simptomele au fost evidente, dar rămâne ca medicii legişti să dea un verdict. Astfel de cazuri sunt foarte rare, unu la 80.000 de naşteri, conform statisticilor. Nu aveam cum să prevedem această complicaţie”, a declarat medicul care a operat-o pe tânără.

Atât medicul cât şi familia spun că tânăra nu avea antecedente medicale care să nu fi permis efectuarea operaţiei de cezariană.

”A fost sănătoasă toată viaţa, nu ştim cum s-a putut întâmpla aşa o tragedie”, a declarat bunicul tinerei, Ioan Tomuţa.

El a spus că bebeluşul născut este sănătos şi a primit nota nouă la naştere, iar în urma mamei decedate a mai rămas o fetiţă de un an şi cinci luni.

Familia tinerei se pregăteşte de înmormântare, iar pentru o enventuală plângere referitoare la deces aşteaptă rezultatele autopsiei.

Tânăra de 24 de ani din satul arădean Dud a intrat în stop cardio-respirator la aproximativ 20 de minute după ce a născut prin cezariană la Spitalul Orăşenesc Ineu.

Managerul unităţii medicale, Monica Mang, a declarat, joi seară, că pacienta a fost resuscitată în spital, în timp ce medicii au chemat de la Arad un elicopter SMURD pentru a fi transportată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU).

În elicopter, pacienta a intrat din nou în stop cardio-respirator, astfel că pe timpul zborului au fost efectuate manevrele de resucitare, care au continuat şi la spitalul din Arad.

Purtătorul de cuvânt al SCJU, Simina Roz, a declarat că medicii UPU au intervenit mai mult de o oră şi jumătate în încercarea de a salva viaţa tinerei, însă manevreme de resuscitare nu au dat rezultate, fiind declarat decesul.

”Mama a reuşit să îşi vadă copilul, l-a sărutat şi l-a ţinut în braţe, după care i s-a făcut rău”, a declarat un cadru medical al spitalului din Ineu.

Copilul născut, un băieţel de 2,890 kilograme, este sănătos şi a rămas în supravegherea medicilor, alături de bunică, în spitalul de la Ineu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.