Poliţia Locală Cluj-Napoca a prezentat, vineri, un segway, cumpărat cu 14.000 de lei, care va fi folosit în misiunile de patrulare în zona Parcului Central din oraş. Şeful Poliţiei Locale a spus că ideea i-a aparţinut primarului Emil Boc, după ce a făcut o vizită în străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vehiculul de transport a costat 14.000 de lei şi ajunge la o viteză maximă de 20 de km/h, urmând să fie dotat cu girofar şi claxon.

Potrivit şefului Poliţiei Locale, Marcel Bonţidean, vehiculul va fi folosit pentru misiuni de patrulare, pentru a identifica maşini parcate ilegal, dar şi în cazul unor intervenţii în oraş, când traficul este aglomerat.

”În ceea ce şi-a propus Poliţia Locală referitor la apropierea de cetăţean, rezolvarea cât mai rapidă a problemelor acestuia, începând de vineri a fost pus în funcţiune un robot de transport, un vehicul neconvenţional de tip Ninebot Elite Segway, care va fi folosit în Parcul Central al municipiului Cluj-Napoca. S-a dovedit că deplasarea este mult mai rapidă, se acoperă o rază mai mare de acţiune de către poliţiştii locali iar intervenţia este mult mai promptă”, a explicat Marcel Bonţidean.

El a precizat că ideea i-a aparţinut primarului Emil Boc, după ce a venit dintr-o vizită în străinătate.

”Este şi eficient din punct de vedere al poluării, fiind unul electric. Are o autonomie de 25 de kilometri şi se încarcă în patru ore, de la o priză normală. Poate fi utilizat pe asfalt, drumuri drepte neasfaltate, gazon, drumuri pietruite, are asistenţă la urcat şi coborât trepte. Ne-am inspirat de la poliţiile străine, a fost ideea primarului Emil Boc, după o vizită în străinătate, să achiziţionăm astfel de mijloace de deplasare”, a mai spus şeful Poliţiei Locale Cluj-Napoca.

Marcel Bonţidean a explicat că, în perioada următoare, Primăria Cluj-Napoca va achiziţiona şi alte astfel de vehicule, în funcţie de cât de eficient se va dovedi cel prezentat vineri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.