Comisia de muncă a Senatului a adoptat joi o serie de amendamente la legea salarizării prin care au fost majorate, cu 15% începând cu 1 ianuarie 2018, salariile angajaţilor din serviciile deconcentrate aflate în subordinea Ministerului Mediuliui, cu 10% pe cele ale personalului de specialitate al Consiliului Legislativ şi cu 15% salariile angajaţilor Agenţiei Naţionale de Integritate care lucrează cu informaţii clasificate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorii din comisia de muncă au eliminat angajaţii serviciilor deconcentrate ale Ministerului Finanţelor din categoria celor care vor primi, începând cu 1 ianuarie 2018, un spor de 15% la salariul de bază, înlocuindu-I cu angajaţii din teritoriu ai Ministerului Mediului.

”Funcţionarii publici din serviciile publice deconcentrate ale instituţiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi Ministerului Mediului beneficiază de un spor pentru complexitatea muncii de 15% din salariul de bază”, se arată în noua prevedere din legea salarizării.

De asemenea, comisia de muncă a majorat cu 10% şi salariile de bază ale personalului de specialitate implicat în finalizarea procesului legislativ din cadrul Consiliului Legislativ.

Nu în ultimul rând, o altă majorare, de până la 15%, va fi aplicată angajaţilor Agenţiei Naţionale de Integritate care au acces şi gestionează documente şi informaţii clasificate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.