Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, joi, că se ia în calcul reintroducerea vaccinării în şcoli, însă acest lucru este ”destul de sensibil”, având în vedere că toată gestionarea stării de sănătate a copilului o face medicul de familie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Şi eu când eram copil am fost vaccinat la şcoală. Se ia în calcul şi acest lucru, însă subiectul este destul de sensibil, pentru că toată gestionarea stării de sănătate a copilului o face medicul de familie", a declarat ministrul Sănătăţii întrebat dacă se ia în calcul readucerea vaccinării în şcoli.

Florian Bodog a spus că va fi derulată o campanie "foarte intensă" de conştientizare privind importanţa vaccinării.

"Am transmis deja Consiliului Naţional al Audiovizualului un mesaj care probabil va fi transmis fiecărei televiziuni şi am să vă rog să îl preluaţi. În acelaşi timp, pregătim şi o campanie foarte intensă pentru absolut toate programele de vaccinare pe care urmează să le demarăm", a spus ministrul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, în 10 aprilie, proiectul legii vaccinării, act normativ care stabileşte cadrul legal de vaccinare, dar şi de achizitionare a vaccinurilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.