Un elev din judeţul Alba, clasat pe locul al treilea la Olimpiada Naţională de Limba Engleză, va fi obligat să restituie diploma primită, la o săptămână de la anunţarea rezultatelor concursului, după ce oficialii Ministerului Educaţiei Naţionale au stabilit că în cazul elevului nota a fost viciată de o eroare de soft.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cazul a fost făcut public pe o reţea de socializare chiar de către mama băiatului, Dorina Borcău, care a povestit că fiul său va fi obligat să restituie diploma primită, la o săptămână de la anunţarea rezultatelor concursului, după ce oficialii Ministerului Educaţiie Naţionale au stabilit că în cazul elevului nota a fost viciată de o eroare de soft.

"Dragi prieteni, vă mulţumesc tuturor pentru aprecierile privind participarea la olimpiada naţionala de engleză a fiului meu, dar, exista si un dar, şi nu ştiu dacă e posibil ca aşa ceva să se mai întâmple în vreo altă ţară decât la noi! După o saptămână de la premiere şi acordarea diplomei cu locul III, 96 de puncte, vine bomba: Alex trebuie să predea diploma pentru că s-a facut o "greşeală de soft", vezi-Doamne, şi, în urma contestaţiilor, ar fi altcineva pe locul III, o tipă din judeţul Braşov, care era pe locul 12 şi care are 96,12 puncte, iar el va trece pe locul 4, cu menţiune”, povesteşte mama elevului.

Femeia susţine că eleva respectivă nu apărea în rezultatele tipărite ca fiind deasupra fiului său în clasament nici măcar după contestaţii.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, Marcela Dărămuş, a declarat, marţi, pentru News.ro, că această problemă a fost cauzată de o eroare în softul care înregistrează rezultatele, iar datele introduse de informatician după contestaţii nu au fost salvate.

Dărămuş a spus că, după ce s-a analizat situaţia, ministerul a decis ca elevului din Alba să i se retragă premiul şi să i se ofere în schimb o menţiune.

Cazul elevului din Alba a fost preluat şi de senatorul de Alba Alexandru Pereş care a cerut, marţi, într-o interpelare, ministrului Educaţiei să deschidă “o anchetă” cu privire la ce s-a întâmplat la Olimpiada Naţională de Limba Engleză de la Piteşti.

„Învăţământul lucrează cu minţile şi sufletele elevilor, nu cu softuri, parcă făcute special ca să năucească pe toată lumea! (...) Avem cel puţin obligaţia morală să solicităm ca instituţiile abilitate să se autosesizeze, astfel încât asemenea «erori de soft» să nu mai anihileze raţiunea organizatorilor olimpiadelor naţionale. Tinerii olimpici ai României merită respectul şi sprijinul nostru, deoarece aceştia fac cinste poporului român pretutindeni pe mapamond, nu umilinţă!”, afirmă Alexandru Pereş în interpelarea adresată ministrul Educaţiei.

Elevul căruia i se va retrage premiul naţional se numeşte Alexandru Dănilă şi a participat, în perioada 24 - 28 aprilie, la olimpiada naţională de engleză la Piteşti, el fiind premiat cu locul trei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.