Prim-vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiara (ASF), Cornel Coca Constantinescu, a fost avizat pentru funcţia de vicepreşedinte al ASF, responsabil cu sectorul asigurărilor, în unanimitate, fără niciun vot împotrivă sau o abţinere, în cadrul unei şedinţe comune a Comisiile de Buget Finanţe reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, Comisia pentru industrii şi servicii din Senat şi Comisia pentru politică economică din Camera Deputaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După revocarea fostul preşedinte Mişu Negriţoiu, Constantinescu a preluat o parte din atribuţiile acestuia.

Pe lista candidaţilor au mai fost Călin Rangu, director al Direcţiei de Relaţii cu Publicul, Petiţii şi Educaţie Financiară din cadrul ASF, Paul Mitroi, directorul departamentului Reglementare şi Licenţiere din ASF, şi Marian Petrescu, directorul juridic al ASF. Pe listă se afla şi un fost bancher, Florin Bolchiş, care s-a retras.

Numele lui Constantinescu a fost vehiculat în mediile politice şi de asigurări inclusiv pentru poziţia de preşedinte plin al ASF, potrivit Profit.ro. Constantinescu va fi responsabil de piaţa asigurărilor, unde există probleme delicate legate în special de zona asigurărilor auto obligatorii RCA.

Transportatorii au cerut recent prelungirea perioadei de plafonare a tarifelor RCA după data de 18 mai, în condiţiile în care o nouă lege RCA nu este încă în vigoare şi există pericolul ca preţurile să crească puternic în viitorul apropiat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.