Linia turistică bucureşteană de autobuze supraetajate va fi relansată luni, de la ora 10.00, pe traseul Piaţa Presei - Piaţa Unirii, informează Regia Autonomă de Transport a Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru autobuze double-decker vor circula zilnic, la intervale de 20 - 25 de minute, pe traseul cuprins între Piaţa Presei şi Piaţa Unirii. Având o capacitate de 77 de locuri fiecare, dintre care 50 pe platformă, autobuzele vor fi la dispoziţia turiştilor între orele 10.00 şi 21.00.

Traseul pe care vor circula autobuzele este Piaţa Presei, Arcul de Triumf, Şoseaua Kiseleff, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul CEC, Palatul Parlamentului, cu revenire prin Piata Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Muzeul Satului, Piaţa Presei.

Cardul de călătorie poate fi cumpărat direct din autobuz, la preţul de 25 de lei. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, preţul lui este 10 lei. Pentru cei cu vârste de până la 7 ani, transportul este gratuit.

Cardul este valabil 24 de ore de la prima validare, oferind flexibilitate în alegerea programului, pasagerii având posibilitatea să întrerupă plimbarea cu autobuzul supraetajat pentru vizitarea obiectivelor de interes întâlnite pe traseu şi să o continue, ulterior, cu altul, din oricare staţie de pe traseu.

Turiştii vor beneficia de un ghid audio în limbile română, engleză, franceză şi italiană, accesibil cu ajutorul echipamentelor existente în autobuz, precum şi prin instalarea unei aplicaţii pe smartphone-ul personal în urma scanării unui cod afişat în autobuz.

În plus, turiştii au posibilitatea de a călători cu autobuzele Bucharest City Tour prezentând la urcare voucherul primit de la hoteluri şi agenţii de turism care sunt parteneri RATB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.