Doi oameni de afaceri din Baia Mare, administratori ai unei firme de construcţii, au fost trimişi în judecată, vineri, de către procurorii DNA, care îi acuză pe cei doi că au mituit un expert al ROMATSA, acesta promiţând în schimbul a 49.200 de lei contract pentru lucrări fictive de amenajări şi renovări la spaţii aparţinând Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit rechizitoriului realzat de către procurorii DNA, Vasile Pop şi Mihai Vasile Pop, administratori ai SC Mozigres Construct SRL Baia Mare, i-au remis lui Petre Gabriel Dragomirescu, expert în cadrul ROMATSA RA Bucureşti, suma totală de 49.200 lei, cu titlul de mită.

"Această sumă de bani a fost pretinsă şi primită de acesta din urmă, în schimbul atribuirii, către firma oamenilor de afaceri, a unor lucrări privind renovări şi amenajări interioare în spaţiile aparţinând Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare, pentru buna derulare a contractelor şi acceptarea la plată a unor situaţii de lucrări nereale, în condiţiile în care toate facturile erau aprobate de către Romatsa RA - Administraţia Centrală”, se arată într-un comunicat al DNA.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparţine inculpatului Pop Mihai Vasile. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureş, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie.

În cazul lui Petre Gabriel Dragomirescu, în 20 martie 2017, procurorii au dispus sesizarea instanţei, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei a inculpatului, pentru infracţiunile de luare de mită în formă continuată şi participaţie improprie sub forma instigării la infracţiunea de spălare de bani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.