Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba a deschis o anchetă şi verifică un posibil caz de abuz asupra unui copil minor, după ce pe reţelele de socializare şi în presa locală din Alba au apărut imagini cu o fetiţă de câţiva ani care este învăţată de două femei să fumeze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba a anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă că s-a autosesizat în privinţa imaginilor publicate în ultimele zile pe reţelele de socializare şi în presa locală din Alba cu o fetiţă de câţiva ani care este învăţată de două femei să fumeze. Fotografiile au fost surprinse de un cetăţean din Alba Iulia într-o parcare din centrul municipiului, unde o fetiţă de patru – cinci ani este învăţată să fumeze dintr-o ţigaretă de două femei care se amuză de gesturile micuţei.

 "Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba s-a autosesizat considerând că ceea ce ilustrează imaginile reprezintă un abuz asupra unui copil minor”, se arată în comunicatul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, specialiştii Biroului Telefonul copilului, violenţa în familie, prevenirea şi combaterea exploatării prin muncă, din structura DGASPC au declanşat procedurile legale, în conformitate cu atribuţiile ce le revin, pentru a putea interveni în soluţionarea situaţiei menţionate, în vederea respectării drepturilor copilului

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.