Florin Pădurariu, fost manager al Spitalului Adjud, judeţul Vrancea, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, fiind acuzat că a primit 18.000 de euro de la reprezentanţii unui laborator de analize medicale pentru a prelungi un contract şi a acoperi lipsa din gestiunea unităţii sanitare a unui aparat de analize.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îi acuză în acest dosar pe Florin Pădurariu, la data faptei manager al Spitalului Municipal Adjud, judeţul Vrancea, de luare de mită şi pe Viorel Viţelaru, administrator al unei societăţi comerciale, de complicitate la luare de mită, cauza urmând să fie judecată de Tribunalul Ilfov.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada octombrie 2015 - 25 februarie 2016, Florin Pădurariu, atunci manager al Spitalului Municipal Adjud, prin intermediul lui Viorel Viţelaru, a pretins şi primit 18.000 de euro, în trei tranşe, de la reprezentanţii unui laborator de analize medicale.

Pădurariu a fost prins în flagrant în 25 februarie 2016, când a primit 9.000 de euro, ultima tranşă din suma cerută de la reprezentanţii firmei care deţine laboratorul de analize medicale.

"Această sumă de bani a fost primită de către inculpatul Pădurariu Florin pentru ca, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, «să rezolve», cu reprezentanţii societăţii respective, lipsa din gestiunea spitalului a unui aparat de analize (care nu fusese înapoiat spitalului de către firma respectivă) şi, pe de altă parte, să prelungească un contract de asociere în participaţiune încheiat între Spitalul Municipal Adjud şi laboratorul de analize respective”, susţin procurorii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.