Cea mai nouă achiziţie realizată de Apple se numeşte Bebbit şi este un startup care vinde produse pentru monitorizarea somnului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple a cumpărat Bebbit, o companie finlandeză care, încă din 2015, vinde produse pentru monitorizarea somnului chiar prin intermediul magazinelor Apple. Acest lucru le-a oferit celor de la Apple posibilitatea să vadă îndeaproape evoluţia şi aprecierea din partea utilizatorilor pentru produsele Bebbit.

Bebbit a fost înfiinţată în 2007 şi a primit de-a lungul timpului finanţări de aproximativ 3,5 milioane de dolari.

Cel mai recent produs al companiei, Bebbit 3, este o bandă dotată cu mai mulţi senzori, care înconjoară patul şi monitorizează diverse caracteristici ale somnului precum: timpul, eficienţa, pulsul, respiraţia, temperatura, umiditatea, mişcarea şi, nu în ultimul rând, sforăitul.

Bebbit 3 este încă disponibil în magazinele Apple şi costă 150 de dolari.

Niciuna dintre companii nu a făcut publice detaliile tranzacţiei. Cei de la Bebbit au anunţat doar că datele colectate se vor supune politicilor Apple de acum înainte.

Cât priveşte motivele pentru care Apple a cumpărat Bebbit, cel mai probabil compania americană este interesată de tehnologia folosită de finlandezi pentru monitorizarea somnului, fiind posibil să o integreze în propriile produse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.