Jeremy Corbyn a refuzat marţi după-amiază să confirme într-un interviu pentru BBC dacă are de gând să scoată categoric ţara din Uniunea Europeană în cazul unei victorii a laburiştilor în alegerile anticipate din Marea Britanie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, acesta a avertizat că elitele economice încearcă să deturneze Brexitul în timp ce a lansat campania laburiştilor la Manchester.

Corbyn a promis că bancherii lacomi şi evazioniştii vor da socoteală dacă laburiştii câştigă alegerile anticipate de pe 8 iunie. Însă, acesta a evitat să confirme dacă va scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană în cazul obşinerii unui acord prost de Brexit.

Anterior, liderul laburiştilor le-a spus activiştilor că deja există un răspuns pentru scoaterea Marii Britanii din UE, iar acum politicienii trebuie să demonstreze că pot acţiona în interesul naţional al Regatului Unite şi să nu se concentreze pe cine este mai dur cu Bruxelles.

Jeremy Corbyn le-a transmis activiştilor că misiunea sa este de a transforma Marea Britanie.

”Avem la dispoziţie patru săptămâni pentru a ne recupera prosperitatea şi pentru a demonsta ce fel de ţară suntem. Avem patru săptămâni pentru a le distruge partidul”, a declarat preşedintele Partidului Laburist.

Corbyn s-a declarat furios cu privire la nivelul sărăciei şi inegalităţii economice din ţară într-un interviu pentru BBC.

”Ei sunt foarte furioşi. Văd creşterea celor super-bogaţi şi corporaţii extrem de prospere, în vreme ce comunităţile lor sunt lăsate în urmă. Această furie este palpabilă şi cred că trebuie să ne referim la asta”.

Liderul laburiştilor a făcut campanie anul trecut pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, dar a votat în Parlament pentru declanşarea Brexitului.

De asemenea, acesta a promis că va negocia un acces fără plată de taxe vamale la pieţele europene şi va asigura respectarea drepturilor cetăţenirlor europeni care lucrează în Marea Britanie. 

Jeremy Corbyn a promis că va rămâne la conducerea laburişitilor chiar dacă pierde alegerile anticipate.

”Dacă am fost ales lider al partidului, atunci voi rămâne lider al partidului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.