Departamentul american al Apărării este în curs de finalizare a unui contract de închiriere a unui apartament privat din Trump Tower, din New York, pentru a fi folosit de Oficiul Militar al Casei Albe, care transportă şi păzeşte valiza cu codurile nucleare, se arată într-o scrisoare a Pentagonului consulată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractul îi va permite Oficiului Militar al Acasei Albe să îi ofere susţinere preşedintelui fără a-i oferi vreun beneficiu lui Trump sau organizaţiei sale.

Pe lângă faptul că se ocupă de valiza ce conţine codurile nucleare, Oficiul îi asigură şefului statului linii de comunicare securizate.

Casa Albă, Secret Service şi Departamentul Apărării nu au comentat dacă aranjamente similare au fost făcute şi în cazul altor proprietăţi frecventate de Trump – Mar-a-lago, din Florida, şi Clubul Naţional de Golf Trump, din Bedminster, New Jersey, unde preşedintele îşi petrece acest weekend.

Într-o scrisoare transmisă membrei Camerei Reprezentanţilor Jackie Speier (democrată), din Comisia pentru Servicii Armate şi din Comisia pentru Informaţii ale camerei inferioare a Congresului, un oficial din Pentagon, James MacStravic, a precizat că apartamentului este “proprietate privată, iar (…) negocierile de închiriere au fost purtate numai cu reprezentanţii proprietarului”.

MacStravic, care a scris că “îndeplineşte temporar îndatoririle de subsecretar al Apărării pentru Achiziţii, Tehnologie şi Logistică”, a declarat că orice închiriere a unui spaţiu la care chiria anuală depăşeşte un milion de dolari trebuie aprobată de biroul său.  

El şi-a dat acordul pentru apartamentul din Trump Tower după ce s-a consultat cu Oficiul Militar al Casei Albe şi alţi oficiali.

Autorităţile au refuzat să dezvăluie costul chiriei sau cine este proprietarul apartamentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.