Airbus Helicopters România este, în perioada 6-7 mai 2017, pentru al doilea an la rând, partener oficial al Târgului Liceelor din judeţul Braşov, reconfirmând astfel preocuparea companiei de a educa tânăra generaţie şi de a pregăti specialişti în domeniul aeronauticii. Evenimentul are loc într-un moment important pentru Airbus Helicopters România, care se află în plin proces de recrutare de ingineri şi de consolidare a echipei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pentru noi, la Airbus Helicopters România, este esenţial să avem tineri pregătiţi să preia ştafeta şi să deschidă noi orizonturi pentru aeronautica românească. Avem nevoie de inteligenţa tinerilor la fabrica noastră de la Ghimbav unde vom produce elicopterele H215. Considerăm că este o datorie morală să ne implicăm în educaţia acestor copii şi să îi orientăm către aeronautică, domeniu în care Braşovul a făcut istorie”, a spus Serge Durand, Directorul General al Airbus Helicopters Romania.

Compania are deja un parteneriat cu Colegiul „Transilvania” din Braşov, care constă în oferirea de suport ştiinţific şi material unei clase de aeronautică. Cei 29 de elevi studiază, printre altele, noţiuni de Factor Uman, Calitate şi Siguranţă care au fost introduse în programa şcolară actualizată conform ultimelor cerinţe ale industriei aeronautice.

Clasa specială cu profil aviaţie este rezultatul unui parteneriat educaţional susţinut de către Airbus Helicopters România, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ambasada Franţei, Institutul Francez din România, Alianţa Franceză, Inspectoratul Şcolar Judetean Brasov, clusterul Transylvania Aerospace, IAR, Colegiul Tehnic Henri Coandă, Campusul de Meserii şi Calificări Aeronautice Provence – Alpes – Côte d’Azur.

Primii elevi care urmează aceste cursuri vor obţine,  la finalul a patru ani de studii, diplome de tehnicieni în aviaţie.

Airbus Helicopters, care a semnat recent un acord general de cooperare exclusivă cu IAR Ghimbav pentru producerea în România a elicopterului multirol H215M, face, prin parteneriatul cu Colegiul „Transilvania”, şi un pariu în domeniul educaţiei.

„Efectele vor fi benefice tuturor părţilor implicate. Tinerii instruiţi cu sprijinul nostru se pot baza pe un loc de muncă pe platforma de la Ghimbav iar noi vom avea  angajaţi calificaţi. Ştacheta este foarte sus în aeronautică, nu te poţi specializa peste noapte în construcţia de elicoptere. Ne bucurăm să fim aproape de tineri, să îi susţinem. Mesajul nostru pentru ei este că le suntem aproape, îi încurajăm să profite la maximum de prezenţa Airbus Helicopters în România pentru că, la finalul studiilor, vor avea calificarea necesară pentru a lucra în acest domeniu extrem de competitiv”, a mai spus Serge Durand.

Airbus Helicopters este prezent la Ghimbav prin două companii, Airbus Helicopters România, un joint venture cu IAR specializat în modernizarea şi repararea elicopterelor, şi Airbus Helicopters Industries, noua fabrică inaugurată în septembrie 2016 unde se vor produce elicopterele H215.

Despre Airbus

Airbus este lider mondial în aeronautică şi servicii în domeniul spaţial. În 2016 a generat venituri de 67 miliarde de euro şi a avut aproximativ 134.000 de angajaţi. Airbus oferă cea mai complexă gamă de avioane de pasageri, cu capacităţi între 100 – 600 de locuri. Airbus este de asemenea lider european în domeniile avioanelor cargo, de luptă, transport şi misiuni de  salvare precum şi numărul 1 în Europa şi numărul 2 mondial în industria spaţială. În domeniul elicopterelor, Airbus oferă cele mai eficiente soluţii civile şi militare din lume.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.