Hili Properties, divizia de real estate a grupului maltez Hili Ventures, care deţine restaurantele McDonald’s în România, a anunţat vineri achiziţia centrului de afaceri ART Business Center din Bucureşti după o investiţie de peste 30 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De anul trecut, grupul american McDonald’s, care opera direct reţeaua de restaurante din România, a cedat franciza pentru piaţa locală maltezilor de la Premier Capital, parte din Hili Ventures, pentru 60 milioane euro, în condiţiile în care consideră că piaţa românească nu este suficient de mare pentru a opera direct.

Vineri, Hili Properties a anunţat finalizarea achiziţionării ART Business Center, proprietate cu nouă etaje situată în nordul Bucureştiului. Compania a fost consiliată, în această tranzacţie, de firma de consultanţă imobiliară JLL.

Imobilul are 18.600 de metri pătraţi de suprafaţă închiriabilă şi ocupă o amprentă de 3.400 de metri pătraţi. Cele trei etaje subterane dispun de 407 locuri de parcare.

”În prezent, spaţiul este închiriat în proporţie de 100%, principalul chiriaş al ART Business Center fiind Ponderas Academic Hospital, care a fost preluat recent de Reţeaua Privată de Sănătate „Regina Maria” , cel de-al doilea cel mai mare grup de clinici private din România. Ponderas Academic Hospital a investit masiv în amenajarea facilităţilor din această clădire”, se arată în comunicat.

Banca Intesa San Paolo Bank este al doilea cel mai mare chiriaş al ART Business Center, cu sediul central în clădire. Bet Active Concept, Kinetic Sport Medicine, Daas Impex, Topanel şi Samsung ocupă, de asemenea, spaţiu în ART Business Center.

Proprietatea din strada Nicolae Caramfil se află într-o zonă preferată de chiriaşii de servicii financiare, care caută locaţii de birouri de tip boutique, de ambasade şi mici companii IT, potrivit companiei. Directorul general al Hili Properties, Margrith Lutschg Emmenegger, susţine că această achiziţie este parte din strategia companiei de a include în portofoliul internaţional imobile comerciale din oraşe aflate în plină dezvoltare.

"Prin contracte de închiriere pe termen lung, chiriaşi importanţi şi un randament atractiv, ART Business Center dispune de toţi factorii cheie strategici care îl transformă într-o investiţie adecvată pentru noi. ART Business Center nu numai că adaugă o valoare semnificativă portofoliului nostru, evaluat acum la aproape 100 de milioane de euro, dar ne extinde în acelaşi timp amprenta asupra României. România este una dintre economiile cu cea mai rapidă creştere din Europa şi o piaţă în care grupul nostru, Hili Ventures, are deja o prezenţă extinsă”, a declarat Margrith Lutschg Emmenegger, în cadrul comunicatului.

Hili Properties deţine şi administrează o colecţie de proprietăţi comerciale pentru închiriere în Letonia, Lituania, Estonia, Malta şi România. Portofoliul companiei cuprinde clădiri de afaceri, spaţii de birouri în cartierele comerciale principale şi spaţii în care funcţionează restaurante McDonald's.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.