Câteva zeci de şoferi, biciclişti, dar şi motociclişti au participat, joi, la protestul pe roţi de la Palatul Parlamentului, unde timp de aproximativ o oră au înconjurat de mai multe ori clădirea Parlamentului, arătându-şi nemulţumirea faţă de amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, care ar fi permis graţierea celor condamnaţi pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă. Amendamentele adoptate miercuri de Comisia juridică a Senatului au fost respinse joi, la reluarea votului, faptele de corupţie fiind astfel excluse de la a fi graţiate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şoferii şi bicicliştii au mers în jurul Palatului Parlamentului cu 10 kilometri pe oră, pe prima bandă, claxonând şi fluturând steaguri tricolore.

În acelaşi timp, pe trotuar, pe Calea 13 Septembrie, câţiva protestatari au afişat două bannere pe care scria "#rezist” şi „#insist” şi au fluturat drapele. Aceştia nu ştiau, însă, de decizia Comisiei jurdice în privinţa graţierii pedepselor pentru mită şi trafic de influenţă, spunând că oricum este vorba despre "politicieni corupţi” în care şi-au pierdut încrederea.

Unul dintre şoferi a declarat, la finalul protestului, că ştie de respingerea amendamentelor propuse la proiectul de Lege privind graţierea, însă consideră că este doar eliminarea unui efect, nu şi a cauzei.

"Am eliminat un efect, nu şi cauza. Care e cauza? Ei, politicienii corupţi, care dau bani să se scoată şi nu le pasă de ceilalţi. Vom protesta în continuare. Sunt printre cei care au ieşit seară de seară la proteste, pentru a le trage lor un semnal de alarmă că suntem aici şi rezistăm până pleacă”, a spus acesta.

Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu cinci voturi ”pentru” (PSD) şi trei ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR), amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

Aproximativ 1.000 de persoane au protestat, miercuri seara, la sediul Guvernului, faţă de decizia Comisiei juridice a Senatului de a graţia inclusiv persoane condamnate pentru fapte de corupţie.

Joi, graţierea pedepselor pentru mită şi trafic de influenţă a fost respinsă în Comisia juridică a Senatului, după ce PNL şi USR au cerut reluarea votului dat miercuri.

Proiectul Legii graţierii, finalizat joi de Comisia juridică, urmează să intre luni în plenul Senatului pentru dezbatere şi vot final. Senatorii jurişti vor centraliza până cel târziu vineri toate modificările aduse proiectului de lege şi le vor trimite Consiliului Superior al Magistraturii, Parchetului General şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor pentru eventuale observaţii, urmând ca aceste instituţii să transmită punctele de vedere până luni, înaintea şedinţie Comisiei juridice în care va fi dat votul pe raportul care urmează să intre, în aceeaşi zi, în plenul Senatului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.