Manifestanţii din Piaţa Victoriei adunaţi pentru a protesta faţă de amendamentele adoptate de Comisia juridică a Senatului la proiectul de Lege privind graţierea au început să plece, iar circulaţia în faţa sediului Guvernului a fost reluată. Aproximativ 1.000 de persoane s-au strâns, miercuri, în Piaţa Guvernului pentru a protesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestaţia a durat aproximativ patru ore.

Circulaţia în Piaţa Victoriei a fost redeschisă de către poliţişti.

Aproximativ 1.000 de persoane au protestat miercuri seara în faţa Guvernului faţă de decizia Comisiei juridice a Senatului de a graţia inclusiv persoane condamnate pentru fapte de corupţie. Manifestanţii s-au instalat în Piaţa Victoriei, iar circulaţia în zonă a fost blocată de poliţişti. În faţa Guvernului a fost format un cordon de jandarmi.

Circulaţia în Piaţa Victoriei a fost blocată în jurul orei 19.45. În Piaţa Victoriei s-au strâns aproximativ 1.000 de persoane. Ele şi-au aprins telefoanele mobile pentru a ilumina cu ele, suflă din vuvuzele şi scandează împotriva Parlamentului şi a Guvernului.

"Dragnea, eşti boier / Vei fi şef de palier", scrie pe una dintre pancarte.

În Piaţa Victoriei s-a mai scandat "Nu scăpaţi!" şi "DNA, să vină să vă ia!". Alţii poartă pancarte pe care scrie "Parlament penal, marş la tribunal!", "Nu graţierii" şi "PSD, ciuma roşie!". Alte mesaje ale protestatarilor sunt "S-o credeţi voi, derbedeilor!" şi "Aţi furat şi vândut 23 de milioane de români".

Foarte mulţi dintre protestatari au fost însoţiţi de copii.

Protestul a fost convocat pe Facebook, pe pagina "Corupţia Ucide".

"Când legea devine fărădelege, rezistenta este o datorie! Ne schimbăm azi programul şi ne re-vedem în stradă", era apelul postat pe pagina de Facebook.

Acţiunea "NU graţierii corupţilor - OUG 13 revine. Si noi!" era anunţată cu începere de la ora 19:00 şi până la 23:59.

Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului. Premierul Sorin Grindeanu a scris pe Facebook că Guvernul nu susţine amendamentele propuse la proiectul de Lege privind graţierea adoptate, miercuri, în Comisia juridică a Senatului, precizând că Executivul susţine Legea graţierii în forma propusă iniţial de Ministerul Justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.