Aproximativ 300 de taximetrişti din Cluj au protestat, sâmbătă, faţă de ”concurenţa neloială practicată de Uber”, ei susţinând că de la introducerea acestui serviciu în oraş comenzile lor au scăzut cu aproximativ 30%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Taximetriştii au plecat în coloană pe mai multe străzi din centrul oraşului, ei dorind să atragă atenţia asupra faptului că serviciul Uber face concurenţă neloială taximetriei clasice.

Protestatarii au spus că de la intrarea Uber pe piaţa clujeană comenzile lor au scăzut cu 30% şi că îşi doresc ca acest serviciu să fie reglementat la fel ca taximetria clasică.

"Am ieşit în stradă împotriva concurenţei neloiale practicată de Uber. Dorim ca Guvernul să reglementeze această platformă tehnologică astfel încât să fie o concurenţă loială. Ei au un serviciu identic cu cel al taximetriei, adică transportă persoane din punctul A în punctul B, dar spun că fac ride-sharing. Nu suntem de acord cu aşa ceva. Şoferii lor deja stau în standurile de taxi şi ne sfidează", a spus Ioan Pugna, vicepreşedinte al Asociaţei Taximetriştilor Clujeni.

Protestul a început la 10.00 şi a durat două ore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.