Copilul de doi ani căzut într-un puţ într-o gospodărie din judeţul Teleorman şi salvat de echipele de intervenţie după mai mult de zece ore este adus cu un elicopter SMURD la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală , a declarat, marţi, pentru News.ro, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A fost o acţiune foarte dificilă. Copilul a fost scos teafăr şi este trasportat cu un elicoper SMURD în Bucureşti. Elicoperul va ateriza pe Aeroportul Băneasa, apoi copilul va fi dus la Spitalul Grigore Alexandrescu”, a mai spus Arafat.

Salvatorii au săpat zece metri în jurul puţului, după care terenul a început să se surpe. ”Era un puţ foarte îngust, putea oricând să cedeze. Atunici au recurs la un alt la alt plan”, a mai spus Raed Arafat.

Copilul de doi ani a fost salvat de către echipele de intervenţie după mai mult de zece ore, el fiind scos teafăr şi primind îngrijiri medicale la faţa locului.

Locotenent-colonel Cristian Radu, de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că băieţelul de doi ani a stat cu jumătate din corp în apă.

Specialiştii au lucrat concomitent pe două planuri - pe de o parte au încercat să sape pe lângă puţ şi să ajungă la copil pe sub pământ, iar pe de altă parte au introdus în puţ diverse dispozitive de prindere cu autoscara de salvare, pe care au băgat-o prin tuburile foarte înguste, de 30 – 35 de centimetri, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Teleroman, Adrian Gelu Dragomir, care a precizat că al doilea procedeu a avut succes.

Adrian Gelu Dragomir a adăugat că băieţelul plângea în momentul în care a fost scos din puţ, el fiind preluat de către echipajul medical de la Ambulanţă. ”O viaţă salvată e ca şi cum ai salva o lume întreagă”, a precizat Dragomir.

Pe durata operaţiunii, copilul de doi ani a fost monitorizat permanent cu o cameră video introdusă în puţ.

Potrivit pompierilor, apelul prin care se anunţa că un copil mic a căzut într-un puţ cu un diametru de 30 - 35 de centimetri a fost făcut în jurul orei 11.00, primele echipe trimise la faţa locului fiind de la Roşiorii de Vede. Ulterior, zonă au ajuns mai multe autospeciale de stingere şi descarcerare, dar şi echipaje medicale,  precum şi un echipaj de salvatori, o autospecială CBRN şi spitalul mobil, care au în dotare tunuri cu aer cald, din cadrul ISU Bucureşti - Ilfov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.