Două zvioane de vânătoare de tip F-35 au sosit în Estonia, o ţară baltică membră NATO, pentru a lua parte la exerciţii militare aliate, în cadrul primei mobilizări operaţionale în Europa continentală, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste avioane invizibile pe radar au aterizat marţi pe baza aeriană Amari.

Ele au venit de la o bază a Forţelor aeriene regale (RAF) britanice.

Mareşalul aerului Stuart Evans de la Comandamentul Aerian NATO a declarat că cele două avioane de tip F-35 vor fi ”fundamentele” capacităţilor militare ale Alianţei Nord-Atlantice în apărarea suveranităţii aeriene a statelor membre.

Avioanele reprezintă cel mai scump program de înarmare al Pentagonului, estimat la aproximativ 400 de miliarde de dolari.

Forele aeriene americane au trimis luna aceasta o flotă de avioane de tip F-35, cele mai noi şi mai puternice avioane de vânătoare pe care le au în dotare, în Marea Britanie, într-un gest vizând să ofere asigurări aliaţilor Statelor Unite în faţa unei Rusii tot mai agresive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.