Peste 700 de gospodării din Vrancea sunt, marţi la prânz, nealimentate cu energie electrică, oamenii neavând curent electric de joi seară, când în judeţ a început să ningă puternic şi să viscolească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unei informări a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, 725 de abonaţi sunt fără electricitate în gospodării, avarii fiind încă în localităţile Hânguleşti, Covrag şi Năneşti, oamenii neavând curent electric începţnd de joi.

Tot de joi până marţi dimineaţă au fost fără electricitate şi oamenii din satul Balta Raţei, comuna Vânători. Aici, oamenii se plâng că au fost nevoiţi să şi arunce toate proviziile, după ce frigiderele şi lăzile frigorifice li s-au dezgheţat. Localnicii spun că au sunat la Electrica să semnaleze problemele până când telefoanele mobile li s-au descărcat şi abia marţi o echipă de electricieni a ajuns în zonă. În lipsa energiei electrice, cei care au montate centralele au stat în frig în timp ce familiile cu copii bolnav i-au vegheat noaptea la lumina lumânării.

Localnicii spun că au vrut să-şi cumpere generatoare de curent, însă nu au găsit, la magazinele de profil fiind făcute liste de către vânzători în baza cărora s-au vândut aceste aparate.

Directorul Sucursalei de Distribuţie Electrica Focşani, Gabriel Popa, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că instituţia a fost ”copleşită” de numărul mare de avarii apărute zilele acestea în judeţul Vrancea, o astfel de situaţie nefiind întâlnită din anii '80. El a spus că avariile apărute în reţeaua de distribuţie a curentului electric din perioada în care Vrancea s-a aflat sub cod portocaliu de ninsori şi viscol au fost numeroase, dar şi atipice, greutatea zăpezii rupând firele electrice şi stâlpii de curent în tot judeţul.

”Aceste probleme ne-au copleşit. Rar se întâmplă aşa ceva în reţeaua electrică. În istoria Focşaniului, în anii 80 a mai fost aşa. Precipitaţiile care au căzut, au avut o greutate foarte mare, fiind îmbibate cu apă şi au determinat ruperi de stâlpi de beton de medie tensiune. Pe data de 21 aprilie la ora 06:00 ne-am trezit având declanşate 43 de linii de medie tensiune care însemnau pentru noi nealimentarea a 1.138 de posturi de transformare. Asta înseamnă că aproape toate localităţile judeţului au fost afectate, aproximativ 70-80 de mii de consumatori”, declara Popa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.