Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, că liberalii resping propunerile făcute de PSD şi de Traian Băsescu la proiectul de lege al graţierii, prin care ar urma să fie graţiate pedepsele de până la zece ani de închisoare dar şi persoanele condamnate pentru fapte de corupţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PNL va respinge cu fermitate modificările făcute la legea graţierii pe care le intenţionează PSD, ALDE şi Traian Băsescu. În România există o vorbă: «Te faci frate cu dracul ca să treci puntea». Se pare că modul în care şi-au dat mâna PSD, ALDE şi Traian Băsescu confirmă această zicală românească pentru că au pus mai presus disputele electorale, declaraţiile publice, aşa-zisele animozităţi doctrinare şi personale între cei vizaţi doar pentru ca legea graţierii să ajute câteva persoane foarte bine plasate şi foarte importante să scape de sancţiuni pentru corupţie pentru că Traian Băsescu a amendat de conivenţă cu cei din PSD legea graţierii şi în perspectiva acestora ar urma să fie graţiate pedepsele de până în zece ani şi inclusiv pentru fapte de corupţie, lucrul acesta este de neacceptat şi PNL va sancţiona cu fermitate şi va respinge aceste modificări care sfidează cetăţeanul de rând care se chinuie să respecte legea şi îi avantajează pe cei care cu bună ştiinţă au furat”, a declarat Raluca Turcan.

Ea a mai spus că amendamentele depuse de PSD şi Traian Băsescu nu au nicio legătură cu sensul legii graţierii enunţat iniţial de social-democraţi, şi anume ameliorarea condiţiilor şi a supraaglomerării din penitenciare.

”PNL nu respinge apriori o lege a graţierii pentru că ştim cu toţii condamnările pe care le avem la CEDO, condiţiile din penitenciare, supraaglomerarea din penitenciare, însă de aici până la ţintirea exactă a unor persoane care să scape basma curată după ce au furat este o cale foarte lungă. Una este să te axezi în dezbaterea publică pe chestiuni legate de durata pedepsei, de natura infracţiunii, de recuperarea prejudiciilor şi una este să vii şi să spui că toţi cei cu pedepse de până în zece ani inclusiv pentru fapte de corupţie trebuie să fie graţiaţi”, a mai spus preşedintele interimar al PNL.

Întrebată ce variantă a legii graţierii susţine PNL în contextul în care marţi CEDO va pronunţa o decizie pilot împotriva României pe tema condiţiilor din închisori, Turcan a spus că partidul pe care îl conduce vizează condiţiile de detenţie, depopularea penitenciarelor şi reintegrarea în societate a condamnaţilor.

”De aceea PNL a propus în paralel un proiect alternativ de executare a pedepselor tocmai pentru a arăta disponibilitatea noastră cu privire la o a doua şansă pe care persoane încarcerate o pot avea. Pe varianta pe care merge PSD şi în această perioadă înalţi demnitari ai statului român pot să fure bine mersi să intre într-un proces care vom vedea când se va termina şi să beneficieze de o lege a graţierii pe care o dau chiar unii acoliţi de-ai lor”, a conchis Raluca Turcan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.