Gimnastul rus David Beliavski a câştigat, sâmbătă, medalia de aur la cal cu mânere, a şaptea din cariera sa, la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

David Beliavski a fost notat cu 15.100 în finala la cal cu mânere, câştigând medalia de aur. Pe podium au mai urcat Krisztian Berki (Ungaria, 14.900) şi Harutiun Merdinian (Armenia, 14.833).

Tot sâmbătă, la sărituri feminin, medalia de aur a revenit sportivei franceze Coline Devillard (14.466), iar cea mai mare bucurie a fost adusă de Marian Drăgulescu, în prima finală a zilei, la sol, unde a câştigat medalia de aur, prima pentru România la această ediţie a CE.

Prin această medalie, Drăgulescu a doborât, cu 10 medalii de aur în total, recordul de titluri continentale din gimnastica românească, deţinut până în prezent de Nadia Comăneci (9).

Multiplul campion va mai evolua la sărituri, duminică, el intrând în această finală de pe primul loc al calificărilor (14.666).

Tot duminică, România va mai fi reprezentată în finala de la bârnă de Larisa Iordache şi Cătălina Ponor.

Vineri, în finală la individual-compus feminin, Ioana Crişan s-a clasat pe locul 18, iar Olivia Cîmpian pe poziţia a 23-a.

Obiectivul delegaţiei României este de câştigare a 2-3 medalii.

La competiţia de la Cluj-Napoca participă 274 de gimnaşti din 37 de ţări (168 gimnaşti şi 106 gimnaste), alături de aproape 450 de antrenori, medici, arbitri, oficiali.

CE din luna aprilie au revenit în România la exact 60 de ani de la prima ediţie a competiţiei feminine, care s-a desfăşurat la Sala Floreasca, iar pe atunci se numea Cupa Europei.

La ultima ediţie a CE individuale, în 2015 (Montpellier), gimnaştii români au cucerit două medalii: Marius Berbecar – argint la paralele şi Andreea Munteanu – aur la bârnă.

Campionatele Europene din 2018 vor avea loc la Glasgow.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.