Autorităţile germane au anunţat că doi ofiţeri au fost răniţi, iar o maşină de poliţie a fost incendiată în timpul protestelor de stradă care au cuprins localitatea Koln, unde aproximativ 600 de delegaţi ai formaţiunii de extremă-dreapta AfD participă la un congres pentru stabilirea programului politic din campania pentru alegerile generale din Germania, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 50.000 de persoane sunt aşteptate să participe la demonstraţiile împotriva politicilor populiste şi antiimigraţioniste înaintate de către Alternativa pentru Germania (AfD).

Preşedinta AfD, Frauke Petry, a suferit o înfrângere zdrobitoare la începutul congresului, atunci când delegaţii au votat împotriva discutătii unei moţiuni care susţinea formarea unor alianţe electorale cu alte formaţiuni politice, tocmai pentru a pune bazele unei opoziţii puternice în Germania.

Petry a anunţat miercuri că nu va conduce campania electorală pentru alegerile generale, după luni de conflicte interne în care a încercat în zadar să-i izoleze pe membrii extremişti ai AfD.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a precizat că situaţia este una ”foarte dramatică” şi ”chiar agresivă” în unele zone din metropola Koln.

Aproximativ 4.000 de poliţişti au fost desfăşuraţi pentru a face faţă celor 50.000 de protestatari aşteptaţi, printre care se numără inclusiv 1.000 de activişti de extremă-stânga. Autorităţile se tem că protestatarii vor participa la ciocniri violente cu susţinătorii AfD.

Autorităţile au oprit şi legitimat până la această oră aproximativ 100 de protestatari, dar nicio persoană nu a fost reţinută în Koln.

Jurnaliştii N-TV au transmis imagini cu aproximativ 50 de persoane care s-au ciocnit cu poliţiştii călare, aceştia din urmă fiind nevoiţi să lanseze gaz cu piper împotriva protestatarilor violenţi din Koln.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.