Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă la prânz, la o staţie de transformare electrică de înată tensiune, de 110 kilovolţi, aflată în zona industrială a municipiului Botoşani, la limita cu comuna Mihai Eminescu, ulterior focul extinzându-se la patru puncte de transformare de medie tensiune. La ora transmiterii acestei ştiri, focul a fost stins şi nu mai există riscul extinderii la construcţiile din apropiere, însă se pune problema poluării aerului în urma arderii uleiului din transformatoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Inspectoratului pentru Situaşţii de Urgenţă Botoşani, colonelul Cristian Amarandei, a declarat pentru News.ro că incendiul a cuprins o staţie de transformare electrică de înaltă tensiune, de 110 kilovolţi, ulterior focul extinzându-se la patru puncte de transformare electrică de medie tensiune.

Potrivit sursei citate, pompierii au intervenit cu patru autospeciale şi au stins focul, astfel încât la ora actuală nu mai există riscul extinderii acestuia la clădirile din vecinătate, între care şi o staţie de alimentare cu carburanţi.

Şeful ISU Botoşani a spus că, în prezent, echipajele fac o evaluare la faţa locului pentru a stabili numărul consumatorilor casnici de energie electrică afectaţi în urma incendiului.

"Focul la staţia de transformare a companiei Delgaz Grid a fost stins în aproximativ 25 - 30 deminute, fiind astfel eliminat riscul extinderii focului în vecinătăţi. Se pune problema poluării aerului, în condiţiile în care staţia respectivă funcţionează pe bază de ulei", a mai spus şeful ISU Botoşani.

Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, care s-a deplasat la locul incendiului, a declarat pentru News.ro că la ora actuală incendiile au fost stinse, dar pompierii acţionează în continuare în zonă pentru răcirea transformatoarelor.

"Specialiştii mi-au zis că nu mai există un pericol iminent în momentul de faţă, situaţia este sub control şi se acţionează în continuare pentru răcirea transformatoarelor. Am venit aici să văd ce se întâmplîă şi să văd câţi consumatori vor fi afectaţi în urma incendiilor", a mai spus primarul din Botoşani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.